Rakka nerede? Rakka neden bu kadar önemli? Rakka Operasyonu hakkındaki son durum...

Gelen son dakika bilgilerine göre Rakka'ya ilerleyen SDG, Fırat üzerindeki Baas barajını ele geçirdi. ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonu kapsamında, kenti DAEŞ terör örgütünün elinden almak için ilerlemelerini sürdürürken Fırat nehri üzerindeki bir barajı ele geçirdiler. Peki Rakka nerede? Rakka neden bu kadar önemli ve Rakka operasyonu hakkında merak edilen her şey haber detayda...

Dünya ajansları son dakika bilgisi olarak Rakka operasyonunu verirken kente ilerleyen SDG güçlerinin kimlerden oluştuğu ve Suriye'deki Rakka'dan çıkarılan DAEŞ'lilerin nereye gidecekleri merak ediliyor. Rakka'ya ilerleyen SDG, Fırat üzerindeki Baas barajını ele geçirdi. ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonu kapsamında, kenti DAEŞ terör örgütünün elinden almak için ilerlemelerini sürdürürken Fırat nehri üzerindeki bir barajı ele geçirdiler. SDG, dün sabah ele geçirdikleri Baas barajının adını "Özgürlük barajı" olarak değiştirdiklerini duyurdu. Baraj ve hidroelektrik santral, DAEŞ 'in operasyon merkezi olduğu bilinen Rakka'ya 22 km mesafede. Peki dünyanın konuştuğu Rakka nerede? Suriye'deki Rakka Operasyonu neden bu kadar önemli? İşte Rakka ve Rakka operasyonu hakkında merak edilen her şey...

Sosyal medyanın gündemine Rakka Operasyonu düştü? Rakka nerede? İşte Suriye'deki Rakka Operasyonu'ndaki son dakika bilgileri....

Rakka

Rakka nerede?

Rakka ili, Suriye'de yer almaktadır. Fırat Nehri üstünde, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Rakka ili Halep iline 160 km uzaklıkta yer alır.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Rakka 639 yılında Müslümanların eline geçene kadar Hristiyanların elindeydi ve ismi Kallinikos'tu. Müslümanlar tarafından fethedilen şehrin ismi Rakka olarak değiştirildi.

Bir dönem önemli bir kültür ve ilim merkezi olan kent Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir sancaktı. Bu dönemde önceleri Türkmenlerin yerleştirilmek istendiği şehirde Arap aşiretlerinin saldırıları istikrarı bozdu ve 18. yüzyılda karışıklıklar giderek arttı.

19. yüzyılda ise meydana gelen ayaklanmalar ile Kavalalı İbrahim Paşa'nın bölgeyi alması sonucunda Türkmenler burada azınlık olarak kaldılar. 1840'ta Rakka yönetimi yeniden Osmanlı'ya geçince bu kez Rakka Eyaleti kaldırıldı ve Urfa, Halep Vilayeti'ne bağlı bir sancak oldu.

2013'den bu yana DAEŞ kontrolünde olan Rakka ilinde 2008 nüfus tahminine göre 191.784 kişi bulunmaktaydı.

Rakka Operasyondaki son dakika bilgileri

Reuters'ıns ervis ettiği habere göre, SDG içinde ağırlıklı olan Kürt YPG militanlarının sözcüsü militanların yol üzerindeki köylerde mayın taraması yaptıklarını ve savunma hatlarını güçlendirdiklerini söyledi.


"BARAJI TAMAMEN KURTARDIK"

Sözcü Nuri Mahmud, "Barajı tamamen kurtardık" dedi. ABD liderlindeki askeri koalisyonun hava desteğini alan SDF, geçtiğimiz aylardan beri yaklaştığı Rakka kentini kuşatma altında tutuyor.

SİVİLLER KAÇIYOR

Birleşmiş Milletler kaynakları, kent çevresinde geçen yıldan beri devam eden çarpışmalar yüzünden binlerce sivilin kentten kaçtığını ve bölgedeki mülteci kamplarının kapasitelerinin aşılmış olması nedeniyle pek çok insanın genellikle çöl olan arazide açıkta beklediklerini söylüyorlar.

Bu arada YPG sözcüsü Mahmud, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Rakka saldırısının birkaç gün içinde başlayacağını söylemişti.

Rakka nerede? Rakka neden bu kadar önemli? Rakka Operasyonu hakkındaki son durum... ile ilgili etiketler Suriye Son dakika rakka rakka nerede rakka operasyonu SDG
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.