Rahip Brunson davası ne zaman, saat kaçta? Nerede?

ABD ile Türkiye arasındaki krizin aktörü Rahip Andrew Brunson'un duruşması odaklandı. Vatandaşlar gündemin ilk sırasındaki davayı merak ediyor. Rahip Brunson davası ne zaman, saat kaçta? Nerede? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Rahip Andrew Brunson'un davası bugün görülecek. Brunson ile ilgili çıkan son haberlerle dolarda bir miktar düşüş yaşandı. Vatandaşlar son gelişmelerin detaylarını öğrenmek için araştırma yapıyor. ABD ile Türkiye arasındaki krizin aktörü Rahip Andrew Brunson'un duruşması odaklandı. Vatandaşlar gündemin ilk sırasındaki davayı merak ediyor. Rahip Brunson davası ne zaman, saat kaçta? Nerede? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Rahip Brunson davası ne zaman, saat kaçta? Nerede?

BRUNSON DAVASI NE ZAMAN, NEREDE?

Beyaz Saray Rahip Brunson'un yarınki duruşmada serbest bırakılmasını umuyor. İddialara göre; Washington ve Ankara arasında gizli bir anlaşma sağlandı. Anlaşma gereği İzmir'deki evinde ev hapsi süren Rahip Brunson, 12 Ekim Cuma günü (Yarın) görülecek duruşma sonrasında serbest bırakılarak ülkesine dönecek. Bunun karşılığında Beyaz Saray Türkiye'ye yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımları hafifletecek.


DOLAR'DA HIZLI DÜŞÜŞ
Brunson'ın serbest kalacağına dair haberlerin basında yer almasının ardından ekonomi de hareketlendi. Türk lirası, dolar karşısında hızla değer kazanmaya başlarken dolar da dakikalar içerisinde düşüşe geçti.

EURO VE DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR?
11 Ekim 2018 Saat 22:15 itibarı ile DOLAR KURU : 5.92 TL
11 Ekim 2018 Saat 22:15 itibarı ile EURO KURU : 6.88 TL

Bugün sabah saatlerinden itibaren aşağı yönlü bir eğilim içerisinde olan kur, zaman zaman yeniden 6 bandına ulaşsa da, yeniden bu aşağı yönlü bir grafik çiziyor.

Dolar kuruyla birlikte altın fiyatlarında da bir gerileme göze çarparken, BIST 100 Endeksinde önceki günün kapanış seviyesine göre bir artış gözlemleniyor.

ABD BASININDAN TÜRKİYE İLE GİZLİ ANLAŞMA İDDİASI
Amerikan basını, yarın duruşması görülecek olan Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma sağlandığını yazdı.

ABD basını, yarın duruşması görülecek olan Rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılması için ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma sağlandığını, buna karşılık Beyaz Saray’ın Türkiye’ye yaptırımları “hafifleteceğini” iddia etti.

NBC News'teki habere göre; Amerikalı Rahip Andrew Brunson'un Türkiye'deki 2 yıllık tutukluluktan sonra salıverilmesi bekleniyor. Beyaz Saray Rahip Brunson'un bugünkü duruşmada serbest bırakılmasını umuyor. İddialara göre; Washington ve Ankara arasında gizli bir anlaşma sağlandı. Anlaşma gereği İzmir'deki evinde ev hapsi süren Rahip Brunson, 12 Ekim Cuma günü (Yarın) görülecek duruşma sonrasında serbest bırakılarak ülkesine dönecek. Bunun karşılığında Beyaz Saray Türkiye'ye yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımları hafifletecek. Detayları belli olmamakla birlikte anlaşmanın, Türkiye üzerinde uygulanan ekonomik baskının azaltılması sözünü içerdiği de belirtiliyor.

RAHİP ANDREW BRUNSON
Amerikalı Protestan din adamı Papaz Andrew Brunson 20 yıldır eşiyle beraber İzmir'de yaşıyor.

NEDEN TUTUKLANDI?
İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’nün 28 Eylül 2016 daki yazısına göre, Pastör Andrew Craig Brunson ve eşi Norine Lyn Brunson’un ‘G-82 (Milli Güvenliğimiz Aleyhine Faaliyet tahdit) kodu’ kapsamına alındığı belirtilerek, ‘ülkemizden çıkışlarının yaptırılması’ istendi.

Yazı üzerine İzmir Emniyeti, Brunson çiftinin kaldığı Mimar Sinan Mahallesi’ndeki eve gitti. Evde kimseyi bulamayan polis, kapıya çağrı kâğıdı bıraktı. 7 Ekim’de polis merkezine giden çift, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Papaz FETÖ'den tutuklandı. Brunson çiftinin misyonerlik yaptığı, bir şemada isimlerinin yer aldığı ve yurtdışından kendilerine kaynak aktarıldığı ortaya çıktı. Eşi Norine serbest bırakılırken, Göç İdaresi’ne bağlı gözetim merkezinde tutulan Brunson, çıkarıldığı mahkemede FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

ABD, TÜRKİYE'DEN NE İSTEDİ?
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan Papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını talep ettiği öne sürülmüştü. ABD basınındaki habere göre konu heyetlerarası görüşmede gündeme geldi. Brunson'a ilişkin meseleyi ilk önce Trump daha sonra Başkan Yardımcısı Mike Pence açtı.


Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen ABD'ye iadesini istediği aktarıldı. Görüşmeden önce Trump ile görüşen avukatı Jay Sekulow da Trump'ın kendisine papazı kurtarmak için söz verdiğini açıklamıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklama şöyleydi:
"ABD Başkanı Donald J. Trump, bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş; görüşmede ülkelerimiz arasındaki derin ve çok yönlü ilişkinin nasıl daha da güçlendirilebileceği ele alınmıştır. Başkan Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenliğine ilişkin taahhüdünü ve terörün her türüyle mücadele edebilmek için birlikte çalışmaya duyulan gereksinimi yinelemiştir.

Başkan Trump, Pastör Andrew Brunson’ın hapsedilmesine de değinmiş; Türk Hükümeti’nin Brunson’ı ivedilikle Amerika Birleşik Devletleri’ne iade etmesini talep etmiştir. Başkan Trump, gelecek hafta gerçekleştireceği uluslararası ziyaretler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeyi dört gözle beklediğini de ifade etmiştir"

Rahip Brunson davası ne zaman, saat kaçta? Nerede? ile ilgili etiketler rahip brunson davası ne zaman saat kaçta nerede
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.