Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Trump ne dedi?

Önce ABD Başkanı Yardımcı Mike Pence, daha sonra da Başkan Donald Turmp tarafından Türkiye'ye yönelik yapılan tehdit böylemli açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Donald Trump ne dedi? Ayrıntılar ve son gelişmeler bu haberde...

ABD Başkanı Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence'in ard arda Türkiye'ye tehdit mesajları akşam saatlerinde gündeme oturdu. İkilinin, tutukluluktan ev hapsine alınmasını yeterli bulmadığı Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Donald Trump ne dedi? Gündeme bomba gibi düşen açıklamalar, gelişmeler ve konuyla ilgili tüm bilgileri haberimizde bir araya getirdik.

Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Trump ne dedi?

ABD, TÜRKİYE'Yİ NEDEN TEHDİT ETTİ?
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'de tutuklanan ve dün ev hapsine alınması kararı verilen rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi.

Din özgürlüğü üzerine yapılan üç günlük bir konferansın kapanışında konuşan Pence, Andrew Craig Brunson'ın hemen serbest bırakılmaması durumunda "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak" ifadelerini kullandı.

 Pence, yaptığı konuşmanın ardından Twitter hesabından da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pence'in konuyla ilgili paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı: "ABD Başkanı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetine bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson'u ŞİMDİ serbest bırakın ya da sonuçlarla yüzleşmek için hazır olun. Eğer Türkiye, bu masum inanç adamını serbest bırakmak için hemen harekete geçmezse ve onu Amerika'ya yollamazsa Birleşik Devletler, Pastör Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye'ye ciddi yaptırımlar uygulayacak"

Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Trump ne dedi? - Resim : 2

DONALD TRUMP NE DEDİ?
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'de ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması çağrısı yaptı.

 "BÜYÜK YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"
Trump paylaşımında, "ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!" ifadelerini kullandı.

Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Trump ne dedi? - Resim : 3

ANDREW BRUNSON KİMDİR?
Amerikalı Protestan din adamı Papaz Andrew Brunson 20 yıldır eşiyle beraber İzmir'de yaşıyor.

 NEDEN TUTUKLANDI?
İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’nün 28 Eylül 2016 daki yazısına göre, Pastör Andrew Craig Brunson ve eşi Norine Lyn Brunson’un ‘G-82 (Milli Güvenliğimiz Aleyhine Faaliyet tahdit) kodu’ kapsamına alındığı belirtilerek, ‘ülkemizden çıkışlarının yaptırılması’ istendi.

Yazı üzerine İzmir Emniyeti, Brunson çiftinin kaldığı Mimar Sinan Mahallesi’ndeki eve gitti. Evde kimseyi bulamayan polis, kapıya çağrı kâğıdı bıraktı. 7 Ekim’de polis merkezine giden çift, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Papaz FETÖ'den tutuklandı. Brunson çiftinin misyonerlik yaptığı, bir şemada isimlerinin yer aldığı ve yurtdışından kendilerine kaynak aktarıldığı ortaya çıktı. Eşi Norine serbest bırakılırken, Göç İdaresi’ne bağlı gözetim merkezinde tutulan Brunson, çıkarıldığı mahkemede FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Trump ne dedi? - Resim : 4

ABD, TÜRKİYE'DEN NE İSTEDİ?
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan Papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını talep ettiği öne sürülmüştü. ABD basınındaki habere göre konu heyetlerarası görüşmede gündeme geldi. Brunson'a ilişkin meseleyi ilk önce Trump daha sonra Başkan Yardımcısı Mike Pence açtı.

3 KEZ TALEP EDİLDİ
Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen ABD'ye iadesini istediği aktarıldı. Görüşmeden önce Trump ile görüşen avukatı Jay Sekulow da Trump'ın kendisine papazı kurtarmak için söz verdiğini açıklamıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklama şöyleydi:
"ABD Başkanı Donald J. Trump, bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş; görüşmede ülkelerimiz arasındaki derin ve çok yönlü ilişkinin nasıl daha da güçlendirilebileceği ele alınmıştır. Başkan Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenliğine ilişkin taahhüdünü ve terörün her türüyle mücadele edebilmek için birlikte çalışmaya duyulan gereksinimi yinelemiştir.

Başkan Trump, Pastör Andrew Brunson’ın hapsedilmesine de değinmiş; Türk Hükümeti’nin Brunson’ı ivedilikle Amerika Birleşik Devletleri’ne iade etmesini talep etmiştir. Başkan Trump, gelecek hafta gerçekleştireceği uluslararası ziyaretler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeyi dört gözle beklediğini de ifade etmiştir"

Rahip Andrew Brunson kimdir? Suçu ne? ABD, Türkiye'yi neden tehdit etti? Trump ne dedi? ile ilgili etiketler Donald Trump andrew brunson mike pence neden türkiyeyi tehdit etti ne dedi kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.