PYD elebaşı Şahin Cilo Suriye'den Irak'a kaçtı!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası ne yapacağını şaşıran terör örgütünün lider kadrosundan haber var. Örgütün elebaşlarından, ABD'lilerle temasları gerçekleştiren Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin zoru görünce kaçtı. Abdi Şahin'in sınırı geçerek Irak’ın Süleymaniye şehrine gittiği iddia edildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, örgüt lideri Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin 9 Ekim günü saat 16.00’da başlayan kara ve hava bombardımanı esnasında Kamışlı’da bulunduğu ve kısa bir süre sonra Haseke - El Hol bölgesine geçti. 

Cilo El Hol bölgesinde örgütün Kandil ekibi ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

ABD’li asker ve sivil temsilcilerin ‘General Mazlum’ sıfatı ile 3 yıldır muhatap aldığı Şahin Cilo, aynı gece PKK’nın Suriye siyasi yapılanması Tev-Dem Başkanı Elder Halil ile birlikte önce Irak’ın Sincar bölgesine oradan da Selahaddin şehrine geçti.

PYD elebaşı Şahin Cilo Suriye'den Irak'a kaçtı!
PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin, bölgede ABD'li komutanlarla görüşmeler gerçekleştiriyordu.

 

 

PYD elebaşı Şahin Cilo Suriye'den Irak'a kaçtı! ile ilgili etiketler PYD Irak Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.