Putin'in manevi kızı ortalığı karıştırdı

Rusya'nın Paris Hilton'u olarak bilinen ve Devlet Başkanı Putin'in manevi kızı olan Ksenia Sobchak'ın cezaevinden yeni çıkan bir tecavüzcü ile yaptığı röportaj ortalığı karıştırdı. Viktor Mokhov adlı tecavüzdü 4 yıl boyunca 2 genç kadını evinin bodrumunda zorla alıkoyarak tecavüz etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'manevi kızı' olarak bilinen Ksenia Sobchak'ın YouTube kanalında cezaevinden yeni çıkan bir tecavüzcü ile yaptığı röportaj ülkede büyük infiale neden oldu.

CNN'de yer alan habere göre, Sobchak'ın röportaj yaptığı Viktor Mokhov iki genç kadını evinin bodrumunda 4 yıl boyunca alıkoyarak tecavüz etmişti. Kaçırılan kadınlar 2004 yılında serbest bırakılırken, Mokhov ise 2005 yılında 17 yıl hapis cezası almış ve bir süre önce serbest kalmıştı. Tecavüz mağduru kadınlar ise bu süreçte toplamda 3 çocuk dünyaya getirmişti.

Putin'in manevi kızı ortalığı karıştırdı

MİDE BULANDIRAN SÖZLER!

Rusya'nın Paris Hilton'u olarak bilinen Sobchak'ın röportaj yaptığı Viktor Mokhov'un skandal sözleri dikkat çekti. Kurbanlardan biri olan ve sonrasında hamile kalan Elena Samokhina'nın kurtulduktan sonra bir daha asla hamile kalmak istemediği yönünde çıkan haberlerle ilgili konuşan Mokhov, kurbanı 'bir daha hamile bırakabileceğini' ima etti. Mokhov, "Benden hamile kaldı ama artık doğum yapmıyor. Onunla ilgilenmem gerekiyor" dedi.

KURBANLARDAN SERT TEPKİ GELDİ

Viktor Mokhov'un 4 yıl boyunca tecavüzüne maruz kalan kurbanlardan YouTube'da yayınlanan röportaja sert tepki geldi. Kurbanlardan Ekaterina Martynova Rusya basınına yaptığı açıklamada Mokhov'a yeniden dava açmaya hazırlandığını söyledi. Öte yandan Mokhov'un sözleri kurbanlara bir tehdit olarak algılandı.

Putin'in manevi kızı ortalığı karıştırdı - Resim : 2

MOSKOVA YÖNETİMİNE 'SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN' BASKISI

Tecavüzcü Mokhov'un röportajı sonrası çıkan tartışmalara Rusya yönetimi de dahil oldu. Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin skandal röportajla ilgili 'usulen soruşturma emri' verdiğini açıkladı. Öte yandan aktivistler ve gazeteciler Moskova yönetimine olayla ilgili sorumluların cezalandırılması için yoğun baskı yapıyorlar.

Rusya yönetiminin Parlamento kanadı olan Duma'da milletvekili olan Oksana Pushkina ise Mokhov'un tehdit dolu sözleri için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Rusya Güvenli İnternet Ligi Direktörü Ekaterina Mizulina ise röportajın siber zorbalığın yeni bir örneği olduğunu vurguladı.

Öte yandan tecavüzcü Mokhov'un skandal röportajına Rusya'da gelen büyük tepki sonrası YouTube videonun izlenmesi için yaş sınırı koydu.

 

 

 

Putin'in manevi kızı ortalığı karıştırdı ile ilgili etiketler Rusya YouTube viktor mokhov ksenia sobchak tecavüzcü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.