Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması şartı! ''Vaatler yerine getirilmezse...''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Temmuz’da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili açıklamada bulundu. Putin, “Bize verilen vaatler yerine getirilmezse tahıl anlaşmasını askıya alabiliriz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Temmuz’da süresi dolan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ ve Ukrayna’nın NATO’ya üyeliği ilgili açıklamalarda bulundu. Tahıl anlaşmasının uzatılması konusuna değinen Putin, “Eğer bize verilen tüm vaatlerin yerine getirilmezse bu anlaşmada katılımımızı askıya alabiliriz. Ancak bu vaatler yerine getirilirse anlaşmaya yeniden dahil oluruz” dedi.

Putin, ayrıca Birleşmiş Milletleri (BM) eleştirerek BM'nin şu ana kadar soruna tatmin edici bir çözüm bulamadığını ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’den anlaşmanın uzatılmasına yönelik teklif içeren herhangi bir mektup almadığını aktardı.

'GERİLİMİ TIRMANDIRACAK'

Ukrayna’nın muhtemel NATO’ya üyeliği ilgili de konuşan Putin, “Ukrayna'nın NATO üyeliğine gelince, bunun hakkında birçok kez konuştuk Böyle bir başvurunun kabul edilmesi bizim ve Ukrayna’nın güvenliği için tehdit oluşturur. Neticede özel askeri harekâtın nedenlerinden biri, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik tehdidinin bulunmasıdır. Bunun Ukrayna'nın güvenliğini artırmayacağından, dünyayı daha kırılgan hale getireceğinden ve uluslararası arenada gerilimi tırmandıracağından eminim" ifadelerini kullandı.

Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması şartı! ''Vaatler yerine getirilmezse...'' ile ilgili etiketler Vladimir Putin Tahıl Koridoru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.