Putin ve Trump işbirliğinde anlaştı

Kremlin, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

45 dakika süren telefon görüşmesi hakkında Kremlin Sarayı şu açıklamayı yaptı:

“Telefon görüşmesinde iki lider de istikrarlı ve gelişen ikili ilişkiler görmek istediklerini söyledi. İki lider, ilişkileri ‘eşit seviyede’ geliştirmek kararını aldı.

Görüşmede özellikle Ortadoğu bölgesinde yaşanan olaylara geniş yer ayrıldı. Büyük tehdit haline gelen uluslararası terörizm ile mücadele üzerinde duruldu.

Rusya ile ABD’nin, aralarında gerçekçi bir işbirliği başlatarak DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin üstesinden birlikte gelinmesi gerektiği tespitinde bulunuldu.

Telefon görüşmesi sırasında ayrıca İran, Kuzey Kore, Ukrayna krizi ve nükleer silahlar konularına da değinildi. ”

DEAŞ'A KARŞI MÜCADELE

Kremlin, Trump ile Putin'in Suriye'de DEAŞ'a karşı işbirliği oluşturacaklarını vurguladı:

"Her iki taraf da Rus-Amerikan ilişkilerinin eşitler seviyesinde, karşılıklı kazanç temeli üzerinde, yapıcı bir zeminde gelişmesi için işbirliğe istekli olduğunu beyan etti."

Bugünkü telefon görüşmesi, Trump’ın 20 Ocak’ta göreve gelmesi ardından iki lider arasındaki ilk temas oldu.

'UMARIM İYİ BİR İLİŞKİMİZ OLUR'

Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May’le dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Putin’le ‘şahane’ ilişkileri olmasını umduğunu söylemişti.

Trump, Putin için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yeniden Putin ve Rusya konusuna gelirsek; iyi, kötü ya da kayıtsız demiyorum. Beyefendiyi tanımıyorum. Umarım şahane ilişkimiz olur. Bu mümkün ve öyle olmaması da mümkün. Neler olacağını göreceğiz. Amerikan halkını çok güçlü ve kuvvetli bir şekilde temsil edeceğim.”

Kremlin, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada Trump ile Putin'in Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele için 'gerçek bir koordinasyon' kurulması kararı aldıkları belirtildi.

Gelecekte yüz yüze de görüşme dileğinde bulunan Trump ile Putin, İran'ın nükleer meselesi, Ukrayna sorunu ve İsrail-Filistin çatışması da dahil olmak üzere bir dizi küresel konu hakkında 'olumlu' görüşmede bulunduklarını kaydetti.

ABD-RUSYA İLİŞKİLERİNDE NORMALLEŞME

İki lider ilk teması Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından, geçen yılın kasım ayında kısa süren bir telefon görüşmesi çerçevesinde gerçekleştirmişti. Liderler, söz konusu görüşmede ABD ile Rusya arası ilişkilerin normalleşmesi yönündeki niyetlerini beyan etmişti.

Putin ve Trump işbirliğinde anlaştı ile ilgili etiketler Trump Putin DEAŞ Rusya ABD IŞİD terörle mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.