Putin ve Prigozhin ilk kez görüştü! 3 saatlik buluşmada ne konuşuldu?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in 29 Haziran'da Kremlin'de görüşüğü açıklandı. İşte görüşmenin detayları...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, isyana kalkışan paralı asker grubu Wagner'in Moskova'ya doğru yürümesinden beş gün sonra, grubun lideri evgeny Prigozhin ile görüştüğünü söyledi.

3 SAATLİK GÖRÜŞME BİR YAPTILAR

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin'in toplantıya birlik komutanlarının da aralarında bulunduğu 35 kişiyi davet ettiğini ve üç saat sürdüğünü söyledi.

Toplantıda, Wagner komutanlarının Putin'e kendisinin askerleri olduklarını ve onun için savaşmaya devam edeceklerini söylediği bildirildi.

Wagner grubunun darbe kalkışması Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun aracılık ettiği bir anlaşmayla durdurulmuştu.

Prigozhin'in anlaşma şartlarına göre Beyaz Rusya'ya gitmesi planlanıyordu ancak bu konuyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmış değil.

Putin ve Prigozhin ilk kez görüştü! 3 saatlik buluşmada ne konuşuldu? ile ilgili etiketler Rusya Kremlin Yevgeniy Prigojin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.