Putin ve Biden anlaştı! Rusya ve ABD büyükelçileri Washington ve Moskova'ya dönüyor

İsviçre’nin Cenevre kentinde yüz yüze görüşen ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin el sıkıştı. İyi geçtiği belirtilen görüşme sonrasında Putin, her 2 ülkenin büyükelçilerinin ülkelerini temsilen Washington DC ve Moskova'ya dönmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan yüz yüze görüşme sona erdi. Görüşme sonrası Biden, yaptığı el hareketi ile görüşmenin iyi geçtiği sinyalini verdi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İsviçre'nin Cenevre kentindeki görüşmesi 93 dakika sürdü. İki lider, 45 dakikalık aranın ardından heyetler arasındaki geniş kapsamlı ikinci oturum için yeniden bir araya gelirken, ikinci oturum 65 dakika sürdü. İki liderin, toplam görüşmesi ise yaklaşık yaklaşık 4 saat boyunca devam etti.

BIDEN'DAN SİNYAL

Görüşmenin yapıldığı villadan ilk ayrılan Biden oldu. Başkan Biden, makam aracına binerken eliyle gazetecilere görüşmenin iyi geçtiği sinyalini verdi. Basının karşısına geçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplantı sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile aralarında bir gerilim olmadığını ifade etti.

Putin ve Biden anlaştı! Rusya ve ABD büyükelçileri Washington ve Moskova'ya dönüyor

BÜYÜKELÇİLER GÖREV YERLERİNE DÖNÜYOR

Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede, her 2 ülkenin büyükelçilerinin ülkelerini temsilen Washington DC ve Moskova'ya dönmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

ABD ile Rusya'nın dünyadaki stratejik istikrardan sorumlu olduğunu belirten Vladimir Putin, ABD ile siber güvenlik ile ilgili görüşmelere başlayacaklarını da duyurdu. Görüşmede ayrıca Biden’ın insan hakları konusunu gündeme getirdiği de ortaya çıktı.

Putin ve Biden anlaştı! Rusya ve ABD büyükelçileri Washington ve Moskova'ya dönüyor - Resim : 2

UKRAYNA'NIN NATO'YA KATILMASI

Putin, Biden ile görüşmesinde Ukrayna konusunun da ele alındığını söyleyerek, Ukrayna'nın NATO'ya katılması konusunda, “Tartışılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ukrayna konusunda Biden ile müzakerelerde bulunduk. Ukrayna meselesini çok geniş şekilde olmasa da ele aldık. Biden, Donbass'taki sorunların Minsk Anlaşmaları temelinde çözülmesini kabul etti" dedi.

NAVALNY'NİN TUTUKLANMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin tutuklanmasıyla ilgili, "Alexei Navalny, Rusya yasalarını ihlal ettiğini biliyordu. Hakkında arama kararı varken tutuklanmak istediğinden eminim" diye konuştu.

PUTİN'DEN "KATİL" İFADESİNE YANIT: AFGANİSTAN'DA TEK ATIŞTA YÜZBİNLERCE KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

ABD Başkanı Biden'ın kendisine karşı "katil" ifadesi kullanmasının gündeme gelip gelmediğine de yanıt veren in sorulması üzerine Vladimir Putin, "Bu konuyla ilgili daha önce telefon görüşmesinde açıklaması oldu. ABD'de her gün birileri öldürülüyor, Afganistan'da tek bir atışla yüzlerce kişiyi öldürdüler" şeklinde konuştu.

 

Putin ve Biden anlaştı! Rusya ve ABD büyükelçileri Washington ve Moskova'ya dönüyor ile ilgili etiketler Putin ABD Rusya biden anlaşma büyükelçiler
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.