Putin sessizliğini bozdu: "Bağımsız, egemen bir Filistin devleti kurulmalı"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin-İsrail savaşına ilişkin yaptığı açıklamalarda, çözümün BM Güvenlik Konseyi'nin bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararlarını uygulamasına bağlı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan Filistin-İsrail savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Vladimir Putin, Filistin-İsrail savaşının kesin çözümü için bağımsız bir Filistin devleti kurulması gerektiğini ifade etti ve şunları söyledi:

"Filistin-İsrail çatışmasının çözümü için, BM Güvenlik Konseyi'nin bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararlarının uygulanması gerekiyor. Orta Doğu'da yaşanan bu krizin nedeni, ABD'nin sorunu tekeline almak istemesi ve bundan kaynaklı uyguladığı yanlış politikalardır."

"ABD, FİLİSTİNLİLERİN ÇIKARLARINI GÖZ ARDI EDİYOR"

"ABD, Filistinlilerin haklarını ve çıkarlarını göz ardı ederem müzakereleri tekeline almak istiyor. Çatışmaların, ABD'nin Orta Doğu'daki politikasının başarısızlığının canlı bir örneği olduğu konusunda pek çok kişinin benimle aynı fikirde olacağını düşünüyorum. Washington, her iki taraf için de kabul edilebilir bir uzlaşma yolu aramayı reddediyor."

 

Putin sessizliğini bozdu: "Bağımsız, egemen bir Filistin devleti kurulmalı" ile ilgili etiketler Vladimir Putin Filistin İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.