Putin savaş stratejisini değiştirdi: İstihbarat raporları 9 Mayıs'ı işaret ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 40 gündür devam ederken Putin'in yeni hamleleri merakla bekleniyor. ABD'nin istihbarat raporlarına göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki savaşı 9 Mayıs'ta bir 'başarı' olarak göstermeyi amaçlıyor.

ABD’nin son istihbarat değerlendirmesini yakından bilen bazı Amerikalı yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş stratejisini değiştirdiğini ve 9 Mayıs’a odaklandığını öne sürdü.

CNN'in haberine göre yetkililer, Rusya’nın stratejisini, Donbas ve Ukrayna’nın doğusundaki diğer bölgeleri Mayıs ayı başında ele geçirme hedefiyle değiştirdiğini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, çok da iyi gitmeyen operasyonu 9 Mayıs’taki “Zafer Günü”nde bir başarı olarak göstermek amacında olduğunu savundu.

Rus kara kuvvetlerinin savaştıkları bölgelerin kontrolünü elinde tutamadığına dikkati çeken yetkililer, Putin’in bunu bir zafere çevirmek için baskı altında olduğunu iddia ederken, “Doğu Ukrayna Putin’in bunu başarma olasılığının en yüksek olduğu yer” değerlendirmesini yaptı.

Önümüzdeki sürecin zor ve uzun geçeceğini kaydeden yetkililer, 9 Mayıs'ta bir kutlama olsa bile, Ruslar açısından gerçek bir zaferin daha uzakta olabileceğini söyledi.

Avrupalı ​​bir diplomat da, Putin'in "Çeçenistan’daki gibi uzun soluklu bir savaşa hazırlandığını, zira bu konuda varacağı başka bir yeri olmadığını" söyledi.

 

Putin savaş stratejisini değiştirdi: İstihbarat raporları 9 Mayıs'ı işaret ediyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş Putin işgal plan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.