Putin, Prigojin’in cenaze törenine katılmayacak!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Wagner’in ölen lideri Yevgeniy Progojin’in cenaze törenine katılmayacağı öğrenildi. Moskova’ya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Putin’in cenaze törenine katılmamasının nedeninin yoğun olan görüşmeleri olduğunun ifade edildiği bildirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Dünya, Rus Wagner Grubu Lideri Yevgeniy Progojin ile beraber 10 kişinin öldüğü özel uçağın düşürülmesini konuşuyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan önce ki gün yapılan yazılı açıklamada, Moskova'dan St. Petersburg'a giden özel uçağın Tver bölgesinde düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğü bildirilmiş, düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de olduğu duyurulmuştu.

PESKOV CENAZEYE KATILIM İÇİN NET BİR CEVAP VERMEDİ!

Başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Progojin’in uçağının düşmesi ile ilgili olarak Putin’i suçlamışlardı. Wagner Lideri Prigojin’in ölümü sonrası ortaya çıkan Putin’in bir röportaj da söylediği ”Ciddi hataları vardı.” ve Rus gazetecinin "Affedilemeyen nedir?" sorusuna 'İhanet' cevabını vermesi tartışılıyor. Buna karşılık Kremlin sözcüsü Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, Prigojin'in Putin'in emriyle öldürüldüğü yönündeki iddialarının ise 'kesinlikle yalan' olduğunu açıklamıştı. Yine Peskov açıklamasında uçak kazasına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ifade etmişti. Sözcü son olarak Putin'in yakın zamanda Prigojin ile görüşmediğini de sözlerine eklemişti. Peskov son olarak Putin'in uçak kazası sonrasında öldüğü varsayılan Wagner lideri Prigojin'in cenazesine katılıp katılmayacağını söylemenin şu an için imkansız olduğunu belirtmişti.

PUTİN PRİGOJİN’İN CENAZE TÖRENİNE KATILMAYACAK!

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Wagner’in ölen lideri Yevgeniy Progojin’in cenaze törenine katılamayacağı öğrenildi. SuperHaber’in Moskova’ya yakın kaynaklarından alınan bilgilere göre, Putin’in cenaze törenine katılamamasının nedeninin yoğun olan görüşmeleri olduğunun ifade edildiği bildirildi. Yine aynı kaynaklar, Prigojin’in ile beraber 10 kişinin öldüğü uçak kazası ile ilgili tüm detayların en kısa süre de açıklanacağını belirttiler.

Putin, Prigojin’in cenaze törenine katılmayacak! ile ilgili etiketler Yevgeniy Prigojin Putin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.