Putin: Dönüp vatanlarının yeniden inşasına başlayabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli milyonlarca mültecinin artık eve dönüş yaparak vatanlarını yeniden inşa etmeye başlayabileceğini söyledi. Putun, gerekçe olarak da artık ülkenin büyük kısmında huzur ve istikrar oluştuğunu ileri sürdü.

EuroNews'in haberine göre, Putin bu ifadeleri Şam yönetiminin başındaki Beşar Esed ile yaptığı bir telekonferansta sarf etti.

Rusya'nın liderliğinde düzenlenen ve çarşamba günü Şam'da başlayıp iki gün sürecek olan uluslararası mülteci konferansı öncesi görüşen Putin ve Esed, Suriye'den başka ülkelere gitmiş olan mültecilere ilişkin pozisyonlarını konusunda fikir alış-verişinde bulundu.

BM VE ABD TOPLANTIYA İTİRAZ ETTİ

9 yıl süren savaş ve çatışmalarda yarım milyon Suriyeli hayatını kaybetmiş ve 5,6 milyon Suriyeli de göç etmek zorunda kalmıştı. Bu süre boyunca Suriye içerisinde de 6 milyon kişinin yer değiştirdiği bağımsız kaynaklar tarafından iddia ediliyordu.

Şam'da yapılması planan toplantıya Birleşmiş Milletler ve ABD'li yetkililerden itirazlar var.

Putin: Dönüp vatanlarının yeniden inşasına başlayabilir ile ilgili etiketler Putin Rusya Suriye Mülteci ABD Esed
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.