Putin, Biden ile bugün telefon görüşmesi yapacak

ABD'nin, Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceğine yönelik uyarısının ardından Rusya iddiaları net bir dille yalanladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 12 Şubat akşamı için telefon görüşmesinin planlandığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından yapılan 'işgal başlayacak' açıklamalarına ilişkin bir duyuruda bulundu. Açıklamada, Rusya'nın güvenlik garantileri konusundaki haklı taleplerini itibarsızlaştırmak için Moskova'ya karşı koordineli enformasyon saldırısı gerçekleştirildiği vurgulandı. Devamında ise, "Batılı ülkelerin yetkilileri ve medyası, Ukrayna çevresindeki yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattılar." ifadeleri kullanıldı.

BİDEN İLE PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, bu açıklamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 12 Şubat Cumartesi günü telefon görüşmesi yapılmasının planlandığını belirtti.

BİR GÖRÜŞME DE MACRON'LA YAPACAK

Peskov, aynı gün Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de telefon görüşmesi planladığını aktardı.

SULLİVAN DA GÖRÜŞME YAPILACAĞINI İFADE ETMİŞTİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden'ın Putin ile krizi ele almak üzere yakın zamanda bir telefon görüşmesi yapacağını belirtmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron 8 Şubat'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmiş, Macron ertesi günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e resmi ziyaret gerçekleştirmişti. Macron'un Ukrayna ziyaretinden sonra Putin ile telefon görüşmesi yapması planlanıyordu.

Putin, Biden ile bugün telefon görüşmesi yapacak ile ilgili etiketler Putin ABD Rusya Ukrayna biden
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.