PSG'ye transfer olması beklenen Messi'nin transferinin durdurulması için avukatlar devreye girdi

Barcelona'ya düzenlediği basın toplantısı ile veda eden 34 yaşındaki Lionel Messi'nin PSG'ye transferinin askıya alınması için Avrupa Komisyonu'na sunulmak üzere bir şikayet dilekçesi hazırlandı. Dilekçeyi hazırlayan avukat, PSG'nin Finansal Fair-Play notunun Barcelona'dan daha kötü olduğunu savundu.

16 yıllık Barcelona kariyeri sona eren Lionel Messi'nin Katalanlar'dan ayrılmasının yankıları sürüyor.

Geçtiğimiz sezonun başında kulüp başkanı Bartomeu ile sorunlar yaşayan ve kulüpten ayrılmak istediğini belirten Messi, kulüp yönetiminin izin vermemesi üzerine Barça'da kalmıştı. 

Bartomeu'nun kulüpten ayrılması ve Laporta'nın başkanlık koltuğuna oturması ile sorunların çözüldüğü düşünülürken, Finansal Fair-Play kuralları büyük ayrılığa neden oldu. Laporta, La Liga'nın kuralları nedeniyle Messi ile sözleşme uzatılmayacağını belirterek, yükümlülüklerin karşılanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

PSG'YE SUÇLAMALAR

Barcelona'nın ekonomik gücünün yetersizliği nedeniyle efsane futbolcusuna veda etmesi sonrasında muhtemel adresi olarak gözüken PSG de, yıllardır yaptığı transferler ile Finansal Fair-Play kurallarını ihlal etmekle suçlanıyor. 

KONU MAHKEMEYE TAŞINACAK

Yıllardır dile getirilen suçlamalar sonrası Barcelona kulübü üyelerini temsil ettiğini belirten Avukat Juan Branco devreye girdi. PSG'nin Finansal Fair-Play notunun, Barcelona'nın notundan daha kötü olduğunu savunan Branco, konuyu Avrupa Adalet Divanı'na taşımayı planlıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Avukat Juan Branco, "Şirketim, Barcelona adına, Paris Saint Germain'in Lionel Messi'yi kadrosuna katmasının geçici olarak durdurulması için Avrupa Komisyonu'na sunulmak üzere bir şikayet dilekçesi hazırladı. Paris Saint Germain'in FFP notunun Barcelona'dan daha kötü olduğu ortadadır. 2019-2020 sezonunda Paris Saint Germain'in maaş bütçesinin gelirlere oranı %99 iken, bu rakam Barcelona'da %54 idi. FFP kurallarının futbol endüstrisi içerisinde eşitsizlik yaratması, güçlünün lehine kullanılan bir enstrüman haline gelmesi ve yarışmaların çarpıklaştırılması artık kabul edilemez boyuta gelmiştir." ifadelerini kullandı.

 

PSG'ye transfer olması beklenen Messi'nin transferinin durdurulması için avukatlar devreye girdi ile ilgili etiketler Barcelona PSG Lionel Messi Juan Branco
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.