PSG teknik direktörü Christophe Galtier gözaltına alındı!

Paris Saint Germain teknik direktörü Christophe Galtier, Nice'i çalıştırdığı dönemde yolladığı bir e-postada kullandığı ırkçı ve İslamofobik söylemler nedeniyle açılan soruşturmada gözaltına alındı.

Fransa'da Nice ile tarihi bir şampiyonluk yaşayan ve ardından PSG'nin başına geçen teknik direktör Christophe Galtier, Nisan ayında Nice'i çalıştırdığı dönemde yolladığı iddia edilen, Müslüman ve siyahi futbolcularla ilgili ırkçı söylemlerde bulunduğu e-mail basına sızmıştı.

OĞLU İLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Ortaya çıkan bu iddialar sınrasında Fransız adli makamları sezonun bitmesiyle birlikte harekete geçti. RMC Sport, Christophe Galtier ve oğlu John Valovic-Galtier, Nice dönemindeki ırkçı söylemleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Galtier'in hakkındaki iddiaların ispatlanması durumunda, Fransız teknik adamın 3 yıla kadar hapis cezası ile birlikte para cezası alabileceği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Galtier'in Nice'in eski futbol direktörü Julien Fournier'e yolladığı iddia edilen e-posta'da şu çirkin sözlere yer verildiği iddia edilmişti:

"Takımdaki herkes siyahi oyunculardan oluşuyor. Takımın yarısı ise Müslüman. Sadece siyahların olduğu ve takımın yarısının cuma günleri camide olduğu pisliklerden oluşan bir takım... Bu kadar siyahi ve Müslüman aynı takımda olmaz. Bu takım bana göre değil."

BURAK YILMAZ'DA AÇIKLAMA YAPTI

Nice'in şampiyon olduğu dönemde takım kadrosunda yer alan Burak Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün çıkan haberleri gördüm ve bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettim. Christophe Galtier ile çalıştım ve ne dinimle ne de Türk olmamla ilgili herhangi negatif bir şey hissetmedim kendisinden. Kendisi hem antrenör hem de insan olarak fantastik birisi." ifadelerini kullandı.

 

PSG teknik direktörü Christophe Galtier gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Paris Saint-Germain PSG Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.