'Provokasyonlara rağmen sabırlı davrandık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada dünyaya önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Yunanistan ve Rum kesiminin provokasyonlarına rağmen Doğu Akdeniz'de sabırlı davrandık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"DEAŞ İLE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞAN TEK NATO ÜLKESİYİZ"

Salgının birçok sorunu derinleştirdiğini görüyoruz. DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz. Dağlık Karabağ'da işgalin bitmesine katkı sunduk. İklim değişikliği ile mücadeleye aktif katkı sağlıyoruz. Yunanistan ve Rum kesiminin provokasyonlarına rağmen Doğu Akdeniz'de sabırlı davrandık.

Savaştan etkilenen bölgelere ve risk altındaki topluluklara yönelik insani yardımların finans kaynaklarını güçlendirmeliyiz.

"9 BİNE YAKIN YABANCI TERÖRİST SAVAŞÇI YAKALADIK"

Terör tehdidinin bertaraf edilmesi, ihtilafların önlenmesi ve istikrarın güçlendirilmesi noktasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Yalnız bırakılmamıza rağmen bugüne kadar 9 bine yakın yabancı terörist savaşçı yakaladık ve ülkelerine geri gönderdik.

SALGIN HEM MEVCUT DÜZENİN ÇARPIKLIKLARINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Salgının yoksulluk ve eşitsizlik başta olmak üzere birçok sorunu daha da derinleştirdiğini görüyoruz. Salgın hem mevcut düzenin çarpıklıklarını gözler önüne sermiş hem de tüm insanların aynı gemide olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Suriye'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğümüz mücadelenin önemi ortaya çıkmıştır. Hal böyleyken ülkemizin attığı adımların eleştiriye maruz kalması iyi niyetli bir durum değildir.

SADECE BUGÜNÜ DEĞİL YARINLARI DA DÜŞÜNMELİYİZ

İnsanlık olarak el ele verdiğimizde sıkıntılarımızın daha da hafifleyeceğine inanıyoruz. Sadece bugünü değil yarınları da düşünmeliyiz. İklim değişikliği ile mücadeleye aktif katkı sağlıyoruz. Elektriğimizin yüzde 63'ünü yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretiyoruz. Çevre kirliliği ile mücadele edilirken çifte standartların oluşmasına izin verilmemelidir. Ülkemizin BM İklim Değişikliği Ek 1 listesinden çıkartılmasını bekliyoruz.

'Provokasyonlara rağmen sabırlı davrandık' ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan g20 liderler zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.