Profesörden uyarı! Bakan Koca paylaşmıştı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illeri açıklamıştı. Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre, İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars vakaların en çok azaldığı 5 il oldu. Ancak Prof. Dr. Fatih Tank Bakan Koca'nın açıkladığı şehir isimlerinde yanlışlık olduğunu söyledi. Tank, vaka sayısı en çok azalan illerin Çanakkale, İstanbul, Giresun, Yalova ve Tekirdağ olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayısı en çok azalan illeri sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı grafikli açıklamada, "Geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illerimiz; İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars" ifadesini kullandı.

Ancak Bakan Koca'nın açıkladığı verilerde şehir isimlerinde bir yanlışlık yapıldığı öne sürüldü.

Profesörden uyarı! Bakan Koca paylaşmıştı...

Prof. Dr. Fatih Tank sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vaka sayısı en çok azalan illerin Çanakkale, İstanbul, Giresun, Yalova ve Tekirdağ olduğunu ifade etti.

Tank, paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Web sayfasındaki değerlere göre Sn. Bakan'ın twitindeki şehir isimlerinde yanlışlık var. 100 binde nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan iller aşağıdaki gibidir.

Çanakkale: 399,78

İstanbul: 322,73

Giresun: 317,79

Yalova: 292,7

Tekirdağ: 282,31

Profesörden uyarı! Bakan Koca paylaşmıştı... - Resim : 2

(17- 23 NİSAN VERİLERİ)

Profesörden uyarı! Bakan Koca paylaşmıştı... - Resim : 3

(BAKAN KOCA'NIN PAYLAŞIMI)

Profesörden uyarı! Bakan Koca paylaşmıştı... ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre vaka sayıları
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.