Profesörden ünlü doktora canlı yayında korona dersi!

Habertürk canlı yayınında koronavirüs önlemlerinin gereksiz olduğunu ileri süren, Kovid-19 için bir tür grip diyen, Türkiye'nin elinde test olmadığını ve zaten 3 ayda yapmanın da imkansız olduğunu savunan Onkolog Dr. Yavuz Dizdar, bu işin uzmanı konumundaki Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan canlı yayında adeta korona dersi aldı. Prof. Ceyhan, Dizdar'ın tüm iddialarını ve eleştirilerini tek tek çürüttü...

Habertürk'te Hülya Hökenek'in hazırlayıp sunduğu Enine Boyuna programında Türkiye'nin koronavirüse karşı aldığı önlemler masaya yatırıldı. 

Programın konukları arasında bulunan Onkolog Dr. Yavuz Dizdar, alınan önlemlerin gereksizliğini öne çıkartan bir değerlendirmede bulundu. 

Çocukların 15 gün eve kapatılamayacağını ve sokakta arkadaşları ile buluşacaklarını ifade eden Dizdar bu nedenle okulların tatil edilmesinin anlamsız olduğunu savundu. 

Bir tür grip olduğunu belirttiği virüsün yeterince test yapılmadığı için toplum içinde varlığını belirlemenin mümkün olmadığını ileri süren ve zaten 3 ay içinde test yapmanın da imkazsız olduğunu savunan Dizdar, "3 aylık bir virüsün nasıl kiti olacak ki? Elimizde kiti olduğundan emin değilim. Bu kadar tantanaya bakın ne kadar test yapılmış. Sadece 900" dedi. 

Profesörden ünlü doktora canlı yayında korona dersi!

Dizdar'ın bu sözleri üzerine söz alan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan müdahale ederek önce '900 test yapıldı' iddiasını düzelterek bugüne kadar 2 bin 500'ün üzerinde test gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Yine Dizdar'ın Kovid-19 için grip dediğini belirten Ceyhan, bu virüsün grip olmadığının altını çizdi. Gribe İnfülanza virüsünün neden olduğunu, bunun ise korona virüs olduğunu vurgulayan Ceyhan, ikisinin çok farklı bir hastalık seyri izlediğini söyledi.

Dizdar'ın virüsün nereden bulaştığının bile bilinmediğine ilişkin sözleri içinse Prof. Ceyhan, "Virüsün nereden bulaştığının bir önemi yok. Nasıl bulaştığı önemli. Çünkü artık insandan insana bulaşıyor ve bunu da çok iyi biliyoruz. Bütün önlemler de o buluşma yoluyla ilgili alınıyor" dedi. 

Dizdar'ın çocukların tatil döneminde evde oturmayacağını ve dışarıda arkadaşları ile buluşacağına yönelik eleştirilerine ise Ceyhan, "Çocuklar evde oturmayacak doğru. Ama 10 çocuğun dışarıda oynaması ile 10 çocuğun kapalı bir sınıfta bir arada olması çok farklıdır bulaş riski açısından" diye konuştu. 

Bu sırada Yavuz Dizdar araya girerek "Çocuklara bulaşmış vaka yok" iddiasında bulundu.

Prof. Dr. Ceyhan, bu ifadeyi de "Çocuklara bulaşmış vaka çok efendim. 9 yaşın altında ölüm yok. Yoksa 127 de yeni doğmuş bebek var virüsün bulaştığı. Bulaşıyor da öldürmüyor." sözleri ile çürüttü. 

Kuş gribi salgını döneminde Türkiye'deki tüm tavukların itlaf edildiğini ve batan şirketlerin başına dışarıdan kişilerin gelip oturduğunu ileri süren Yavuz Dizdar, "O dönemde Türkiye'de bulunan tavuk nüfusunun sadece 1/22'si itlaf edildi. Bununla şirketler el değiştirdi komplo kuruldu diyorsanız..." ifadesini kullanan Ceyhan'ın sözünü keserek verdiği bilginin komplo değil alan bilgisi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise Dizdar'ın bu sözü üzerine o dönem Kuş Gribi Bilim Kurulu Başkanı olduğunu belirterek verdiği rakamın doğruluğunun altını çizdi. 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan son olarak Dr. Yavuz Dizdar'ın "3 ayda virüsün test kitinin yapılması mantık dışı" iddiasının yanlış olduğunu ifade etti. 

Bir virüsün test kitini geliştirmek için 3 günün yettiğini ifade eden Ceyhan, "Kit dediğiniz de zaten iki primerdir. Çünkü test PCR testi. Dolayısıyla 'testte yanlış var' kitte o öyle değil. Çok kısa sürede Çinliler virüsün genini sekansladı yazdı, herkes de ona göre kitini geliştirdi. 3 aylık virüse kit olmaz diye bir şey olmaz" diye konuştu. 

"

Profesörden ünlü doktora canlı yayında korona dersi! ile ilgili etiketler Koronavirüs Dr. Yavuz Dizdar Virüs grip prof. dr. mehmet ceyhan enfeksiyon hastalıkları derneği test kiti çocuklar bulaşma kuş gribi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.