Ankara Üniversitesi'nde yoğun bakım doldu iddiası

Koronavirüs Bilim Kurulu bügün saat 17.00'da salgında alınacak yeni tedbirlerin görüşülmesi amacıyla toplanıyor. Toplantıda tedbirlerin genişletilip genişletilmeyeceği merak edilirken hastanelerden tedirginlik yaratan açıklamalar gelmeye başladı.

Habertürk TV'ye konuşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, salgındaki büyük artışa dikkat çekerek, yoğun bakımlarda yer kalmadığını söyledi.

Verilerde uyumsuzluk olduğununun altını çizen Ünal, "Rekorlar kırıyor olabiliriz. Bunlar dünya rekoru mudur, gezegenler arası rekor mudur bilmiyorum. Çünkü veri yok. Veri olmayınca da ne durumdayız ne yapabiliriz bir şey diyemiyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı'nın durumu şeffaf şekilde açıklaması gerekir" diye konuştu.

'BENİM ÜNİVERSİTEMDE YER YOK'

Pandeminin etkisini yükseltmesiyle birlikte, yoğun bakımlarda yer kalmadığını öne süren Ünal ameliyathanelerin değil ameliyathane koridorlarının bile yoğun bakıma dönüştürüldüğünü söyledi. "Bu koşullarda iyi bir tedavi uygulanamaz" diyen Prof. Ünal, "Benim üniversitemde yer yok. Diğer hastanelerde de yer kalmadı. Gaziantep'ten, Diyarbakır'dan 'hastalarımıza yer bulun' diye arayanlar var. Şu an yoğun bakımlarda yer yok" ifadelerini kullandı. 

Ankara Üniversitesi'nde yoğun bakım doldu iddiası ile ilgili etiketler Ankara Üniversitesi Korona yoğun bakım Hastane tedavi doluluk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.