PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY’DAN KRİTİK DEPREM UYARISI: 6.5’LUK DEPREM YAPABİLİR!

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'daki depremlerin stresini SuperHaber için yorumladı...

Marmara Denizi’nde 3 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. Korkutan depremler sonrasında gözler bir kez daha beklenen büyük Marmara depremine çevrildi.

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, yaşanan depremlerin stresini SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi.

‘O FAY KIRILIRSA 6.5’LİK BİR DEPREM YAPABİLİR!’

İmralı'dan Mudanya açıklarına doğru gelen fay hattının büyük deprem yaratabileceğine dair uyarı yapan Üşümezoy, ‘’Teşvikiye'den başlayan fayın sonu 17 Ağustos'ta kırılan Batı uçtur. Bu fay hattı güneye Esenköy'e doğru Bozburun'dan ilerliyor ve İmralı'dan güneye Mudanya açıklarına doğru geliyor. O fay tek kırılırsa 6.5'luk bir deprem yapabilir. Fayın diğer kolu Gemlik Körfezi'nden çıkarak batıya doğru ilerliyor. Bu iki fayın birleşmesi söz konusu olabilir.’’ sözlerini kullandı.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un diğer açıklamaları:

‘’Bandırma'dan Sarıköy fayına doğru giden fayda bir stres var. Ancak bu 5.2'lik depremin olduğu yer Gemlik Körfezi’nden gelen fay hattıdır. Kuzeydeki Teşvikiye, Bozburun fay hattıyla birleşirse farklı bir deprem yapar. Burada yaşanan şimdiki deprem orada birleşen depremde değil yani Gemlik Körfezi'nin güneyindeki geçen fay hattı.

Bu 5.2'lik depremin olduğu yer, Gemlik Körfezi'ndeki fay hattının batıya doğru uzandığı kesimde Trilye açıklarında kıyıda olan bir depremdir. Bu faylar 17 Ağustos'tan sonra stresin yüklendiği fay hatlarıdır. Bu 17 Ağustos'ta kırılan fayın Adalar’a doğru gitmesi mümkün değil. Adalar fayını kıramaz, stres yönleri aynı olduğu için. Ancak bu fay güneye doğru giderek Gemlik Körfezi'nden Mudanya ve Bandırma'ya doğru giden fay hattında etkili olabilir.’’

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un açıklamalarını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY’DAN KRİTİK DEPREM UYARISI: 6.5’LUK DEPREM YAPABİLİR! ile ilgili etiketler Marmara Bölgesi deprem İstanbul Şener Üşümezsoy

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.