Prof. Dr. Müftüoğlu: Şu an kısıtlamaları kaldırmak mümkün değil

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşe yazısında vatandaşların 'Normalleşme ne zaman?' sorusuna yanıt verdi. Müftüoğlu, ''Günde 5-7 bin arasında gelip giden vaka sayılarıyla değil tamamen normalleşmek, kademeli normalleşmenin bile mümkün değil'' ifadelerini kullandı.

Hafta içlerinde saat 21.00'den sonra hafta sonlarında ise tamamen uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken bir yandan da Türkiye genelinde normalleşme sürecine geçiş için beklentiler arttı. 

Geçtiğimiz senenin aralık ayından bu yana uygulanan kısıtlamaların ardından beklenen olmuş ve vaka sayılarında ciddi bir düşüş gözlemlendi. 

Bu kapsamda dün gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kısıtlamalar ne zaman kalkar?' sorusuna, 'Kabine Toplantısı'ndan sonra varsa öyle bir şey açıklarız' yanıtını verdi.

PROF. DR. MÜFTÜOĞLU: ŞİMDİLİK MÜMKÜN DEĞİL

Bugünkü köşesinden söz konusu sorulara yanıt veren Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Müftüoğlu, ''Herkesin kafasında soru şu: Normalleşme ne zaman? Bilelim ki her şey gibi pandeminin de kendine özel bir matematiği var. Ve o matematik bize normalleşmenin elimizdeki rakamlarla en azından şimdilik mümkün olmadığını söylüyor.'' ifadelerini kullandı.

Halk sağlığı uzmanları ile yaptığı konuşmalarda pandemi matematiğinin önemli olduğu detayına dikkat çeken Prof. Dr. Müftüoğlu, ''Pandemi matematiğini en iyi onlar bilirler- günde 5-7 bin arasında gelip giden vaka sayılarıyla değil tamamen normalleşmek, kademeli normalleşmenin bile mümkün olamayacağını söylüyor. Kısacası başlıktaki sorunun yanıtını yetkililer değil, biz vereceğiz. Kurallara daha sıkı, daha samimi, daha kalıcı ve içselleştirilmiş bir uyum dinamiği geliştirerek vaka sayılarını düşürmek ve yavaş da olsa normalleşmek bizim elimizde.'' ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Prof. Dr. Müftüoğlu: Şu an kısıtlamaları kaldırmak mümkün değil ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs Osman Müftüoğlu kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.