Prof. Dr. Naci Görür'den Ankaralıları rahatlatan deprem yorumu!

Bilim Akademisi Üyesi deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Ankara Akyurt'ta bu sabah meydana gelen depremlere ilişkin Başkentlileri rahatlatan bir yorum geldi. Ankara'yı tehdit eden bir fay sistemi olmadığını belirten Görür, "Bu kent ancak kuzeydeki Kuzey Anadolu Fayındaki depremleri veya doğusundaki Kırıkkale’de olabilecek depremleri sadece hisseder. Kimse endişe etmesin" dedi.

Dün gece Manisa Akhisar'da, bu sabah da Ankara Akyurt'ta yaşanan depremler Türkiye'nin önemli gerçeğini tekrar akıllara getirdi. 

Akhisar'da yaşanan 5.4'lük depremin İstanbul'da dahil hissedilecek bir etki göstermesini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Akhisar’da 5,4 büyüklüğünde görece küçük bir deprem oldu. Bu yörede Akhisar’ın kuzeyinde Kuzey Doğu-Güney Batı doğrultulu, sağ yönlü, doğrultu atımlı ve kısa bir fay var. Deprem bu fay ile ilişkili olabilir. Sığ bir deprem olduğu için nispeten şiddetli hissedilmiş olabilir." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den Ankaralıları rahatlatan deprem yorumu!

Prof. Dr. Görür, Ankara'da bu sabah 6.42'de yaşanan 4.5 büyüklüğünde yaşanan ve il geneli ile çevre illerde hissedilen depreme ilişkin de rahatlatan açıklamalarda bulundu. 

"DİRİ FAY HARİTASI ÜZERİNDE YOK AMA..."

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Görür, "Değerli izleyicilerim. Ankara’da olan 4.4 büyüklükteki deprem muhtemelen Ankara’nın kuzeyinde yer alan küçük, sol yönlü doğrultu atımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay MTA’nın diri fay haritası üzerinde yok ama Sn. Erdin Bozkurt’un 2001 yılında Geodinamica’daki yayınında var.

Arkadaşlar, bizzat Ankara’yı ciddi şekilde tehdit eden bir fay sistemi yok. Bu kent ancak kuzeydeki Kuzey Anadolu Fayındaki depremleri veya doğusundaki Kırıkkale’de olabilecek depremleri sadece hisseder. Kimse endişe etmesin" dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Ankaralıları rahatlatan deprem yorumu! - Resim : 2

Prof. Dr. Naci Görür'den Ankaralıları rahatlatan deprem yorumu! ile ilgili etiketler Ankara Manisa deprem Akhisar Akyurt prof. dr. naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.