Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu açıkladı... İşte Ankara'daki su baskınlarının nedeni!

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası birçok alt geçit ve metro istasyonu sular altında kalmıştı. Eleştiriler karşısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaşananları 'afat hali' olarak yorumladı. SuperHaver yazarı ve Afet Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise sel ve su baskınlarıyla ilgili çok çarpıcı bir yorumda bulundu.

Anakara'da dünkü sağanağın ardından pekçok alt geçit ve metro istasyonunu su basmıştı. Bu baskınlar sosyal medyada tartışmalara yol açarken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada takipçileriyle geçmişte ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'da aniden başlayan yağışlar sonrası yaşanan sel baskınlarıyla ilgili fotoğrafları paylaştı.

Gökçek, "Başka bir deyişle Kızılay'a çok kısa sürede metrekareye iki teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz." değerlendirmesinde bulundu.

SuperHaver yazarı ve Afet Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise sosyal medya hesabından Ankara'daki su baskınlarını 'şehir selleri' olarak tanımladı ve "alt yapının geçmişteki düşük yağış şiddetine göre yapılmasından kaynaklanıyor. İklim değişikliğinden haberleri yok" dedi.

İşte Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun o tweeti

Ankaradaki ŞEHİR SELLERİ, alt yapının geçmişteki düşük yağış şiddetine göre yapılmasından kaynaklanıyor. İklim değişikliğinden haberleri yok

— Mikdatca (@Mikdatca) 28 Ağustos 2016
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu açıkladı... İşte Ankara'daki su baskınlarının nedeni! ile ilgili etiketler ankara sel ankara su baskını Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.