Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kardeşinden Omicron uyarısı: Şubat ayına kadar kimseyle görüşmeyin

Halk Sağlığı uzmanı ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kardeşi Prof. Dr. Nuriye Ortaylı Omicron varyantı konusunda uyarılar yaptı. Maske kullanımının önemine dikkat çeken Ortaylı, "Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından Şubat başına kadar" ifadelerini kullandı.

Omicron varyantının çıkışı ile vaka sayısındaki artış devam ediyor. Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kız kardeşi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Ortaylı Türkiye'de de patlama yaratan Omicron vakaları için uyararak evden çalışma ve şubata kadar kimseyle görüşmeme tavsiyelerinde bulundu.

Ortaylı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İmkânı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin. Yürüyebileceğiniz mesafelere yürüyün, alışverişi kısa tutun, az kalabalık saatleri seçin. Maske önemli, havalandırma çok önemli. Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından Şubat başına kadar." ifadesini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN OMİCRON UYARISI

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre, 24 saatte 368 bin 913 Covid-19 testi yapıldı, 44 bin 869 kişinin testi pozitif çıktı, 160 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 27 bin 492 oldu.

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,26, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,77 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 132 milyon 897 bin 714 doza yükseldi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kardeşinden Omicron uyarısı: Şubat ayına kadar kimseyle görüşmeyin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, havalandırması kısıtlı, kalabalık ortamlarda vakit geçirilmemesi ve maskenin koruyacak şekilde takılması gerektiğini belirtti.

Koca, "Sosyal mesafeyi, Omicron varyantının kolay bulaştığını bilerek ayarlamalıyız. Hijyen kurallarına uymalıyız. Aşı hatırlatma dozunu zamanında yaptırmalıyız." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kardeşinden Omicron uyarısı: Şubat ayına kadar kimseyle görüşmeyin ile ilgili etiketler prof. dr. nuriye ortaylı omicron varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.