"BAŞKASININ ÖLÜMÜNE YOL AÇANLAR BENİM HAKKIMI ÇİĞNİYOR"

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs aşısı karşıtlarına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Gelen yoğun tepkilerin ardından aşı karşıtlarının tutumlarını değerlendiren Verimli, "Aşı karşıtları, aşı yaptırmayarak hastalanırlar ve çevreye virüsü yayarlar. Bir başkasının ölümüne yol açarlarsa o zaman benim insanlık hakkımı da çiğnemiş olurlar. Benim canıma kast eden bu tür tutumları kınıyorum." dedi.

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, koronavirüs aşısıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımıyla tepki çekti. Ulaşabildiği ilk aşıyı olmak istediğini ve aşının zorunlu olması gerektiğini belirten Verimli, "Ulaşabildiğim ilk aşıyı vurulacağım. Benim gönlüm Moderna'nın aşısında. O da belki seneye. Sinovac, BioNTech şu an hangisi olursa vurulacağım. Çin aşısı deyip küçümsemeyin. Bizim Tıpta klasik aşı dediğimiz değerli bir aşı. Aşı olacağım" sözlerini kullandı.

Arif Verimli'nin son açıklamasında söylediği, "Aşı olmayacakların noter işleri, tapu işleri yapılmasın. Vergi yapılandırmasından yararlanmasın, herhangi bir derneğe üye olamasınlar, pasaportları askıya alınsın, vize verilmesin, aşı olduğunu kanıtlamayan nikah yaptıramasın" ifadeleri ise sosyal medyada gündem oldu.

"BAŞKASININ ÖLÜMÜNE YOL AÇANLAR BENİM HAKKIMI ÇİĞNİYOR"

"CANIMA KAST EDEN BU TÜR TUTUMLARI KINIYORUM"

Gelen yoğun tepkilerin ardından aşı karşıtlarının tutumlarını değerlendiren Prof. Verimli, "Aşı konusunda kendi vücuduna istek dışında bir uygulama yaptırmamak gibi, hürriyetçi bir gözle bakıyorlar. Bu bir hürriyettir ama onların hürriyetleri, benim hürriyetimin başladığı yerde biter. Aşı karşıtları, aşı yaptırmayarak hastalanırlar ve çevreye virüsü yayarlar. Bir başkasının ölümüne yol açarlarsa o zaman benim insanlık hakkımı da çiğnemiş olurlar. Benim canıma kast eden bu tür tutumları kınıyorum. Bunların bilimsel bir düşence içerisinde olmadığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"BAŞKASININ ÖLÜMÜNE YOL AÇANLAR BENİM HAKKIMI ÇİĞNİYOR" - Resim : 2

"AŞI KARŞITLARININ HÜRRİYETLERİNİ KABUL EDEMEM"

Verimli, aşı yaptırmanın zorunlu olmasını savunduğu açıklamalarına da açıklık getirdi. ”Zorunlulu meselesi insanların hürriyetlerine dokunuyormuş gibi geliyor. Oysa bununla hiç alakası yok. Aşı olmadan o hastalığı bir başka yere taşıyan, aşı olmadan bir başka şekilde partiler yapan, aşı olmadan maskesiz gezen, aşı olmadan hijyene dikkat etmeyen insanların hürriyetini aflarına sığınıyorum ama ben kabul edemem. Bir başka insanın hürriyetini yok sayarak hürriyet kabulü, felsefi anlamda bence yanlıştır. Burada olan en önemli konu biz bu virüs belasından bir an önce kurtulmalıyız. 300’e yakın sağlık çalışanını kaybettik. Günde 250 tane vatandaşımızı kaybediyoruz. Benim içim acıyor, canım yanıyor.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Arif Verimli'nin açıklamalarınını tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

"BAŞKASININ ÖLÜMÜNE YOL AÇANLAR BENİM HAKKIMI ÇİĞNİYOR" ile ilgili etiketler Prof. Dr. Arif Verimli aşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.