Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem sonrası önemli açıklama: "Bolu, 6.4'lük bir depreme gebe"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, "Bolu 6,4'lük bir depreme gebedir." dedi.

Bolu merkezli ve İstanbul da dahil çevre illerden hissedilen, AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğündeki deprem, Marmara bölgesinde büyük endişeye sebep oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bolu'daki depremin ardından TV100'de değerlendirmelerde bulundu.

"YENİ BİR DEPREM SÜRPRİZ OLMAZ"

Bolu'nun bağlı olduğu fayın kırılmasını beklediklerini söyleyen Ercan, "Deprem sırası Doğu'ya doğru kayarsa, Bolu'nun bulunduğu kesim yeni bir deprem üretirse eğer bu sürpriz olmaz. Düzce depreminin üretmediği bir deprem açığı vardır. Bununda 5-6 büyüklüğünde bir deprem üretmesini bekliyorum." dedi.

"BOLU 6,4'LÜK BİR DEPREME GEBEDİR"

Ercan, 4.8'lik depremin bölgede stres biriktiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti ve "Bolu 6,4'lük bir depreme gebedir. Ama elimizde her an olabilir diye bilimsel bir bilgi yok." dedi.

MARMARA DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Küçük depremler hiçbir zaman büyük depremleri tetiklemez. Küçük depremler ancak büyük bir depremin yakınlaşmakta olduğunu gösterir. Bolu'daki depremin Kuzey Marmara'da bir deprem üretmesi mümkün değil." diyerek olası Marmara depremiyle ilgili merak edilen soruyu yanıtladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem sonrası önemli açıklama: "Bolu, 6.4'lük bir depreme gebe" ile ilgili etiketler deprem Bolu Övgün Ahmet Ercan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.