Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme karşı en güvenli şehirleri sıraladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde hayat durma noktasına geldi. Bunun üzerine Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli kentlerini açıkladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin deprem bakımından en güvenli kentlerini açıkladı. Ercan, şunları kaydetti:

EN GÜVENLİ İLLERİ LİSTELEDİ

"Deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illeri: Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya’dır."

"Bir kentin deprem üretim odağı olması ayrı, dolaydaki deprem dalgaları geçerken sallanması ayrı... Ankara başkentimiz de etki alanında ancak güvenli bir ilimizdir. Zonguldak da güvenli illerimizdendir…"

Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme karşı en güvenli şehirleri sıraladı

 

Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme karşı en güvenli şehirleri sıraladı ile ilgili etiketler deprem Ahmet Ercan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.