Prim Desteğine Zam Müjdesi Geldi! Devletten 1025 Lira Destek İçin Başvurular başladı

Sosyal yardım alanların istihdamına yönelik devlet desteğine zam geldi. Zamlara ve enflasyona vatandaşını ezdirmek istemeyen devlet, işletmelere yönelik prim desteğinde artışa gitti. Destek tutarının 1025 Liraya çıktığı prim desteğine başvuru şartları da belli oldu.

Sosyal yardımlardan faydanlanan milyonlarca kişinin istihdamına yönelik devletten bir zam müjdesi daha geldi. İmkanların son derece genişletildiği son prim desteği ile birlikte geçen yıl 733.39 lira olan destek 1025 Lira oldu.

İşsizlerin umudu olacak haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Ödemelerin 1025 Liraya çıktığı prim desteği başvuruları ve şartları da belli oldu.

İstihdam desteği almak için şartlar arasında son bir yıl içinde nakdi düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede yaşaması gerekiyor. Özellikle kendisinin sosyal yardım alması da gerekmiyor. İşin müjde kısmı da burada yatıyor.

Sosyal yardımlardan faydalanabilmek için yaşanılan hanede en az bir kişinin sosyal yardım alması gerekiyor. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması gereken sosyal yardım desteği başvuru şartlarında aylık gelirde asgari ücretin en az üçte biri hane geliri olması gerekiyor.

Prim Desteğine Zam Müjdesi Geldi! Devletten 1025 Lira Destek İçin Başvurular başladı

İŞSİZ ELEMAN ALAN İŞLETMEYE MÜJDE GİBİ HABER VAR!

İŞKUR son 6 aydır işsiz olan gençlerin istihdama kazandırlmasıo için işverenlere destek ödemesi yapıyor. Bu desteğin tutarı ise 5500 liraya kadar çıkıyor.

Bu destekten yararlanılabilmesi için kişinin altı aydır işsiz olması, istihdam edildiği tarihten önceki altı ayın ortalama sigortalı çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilmesi, özel sektör işvereni olması gerekiyor.

 

Prim Desteğine Zam Müjdesi Geldi! Devletten 1025 Lira Destek İçin Başvurular başladı ile ilgili etiketler Sosyal Yardım İŞKUR prim destek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.