Prens Harry ve Meghan Markle Twitter-Facebook kararı

İngiliz The Times Gazetesi bundan tam bir yıl önce kraliyetteki tüm haklarından feragat eden ve bundan sonra hayatlarını ABD ve Kanada'da geçireceklerini açıklayan Prens Harry ve eşi Meghan Markle hakkında flaş bir iddiayı gündeme taşıdı. Gazetenin haberine göre, haklarından feragat etmeden önce Sussex Dükü olan Prens Harry ve ABD'li eşi Meghan Markle, Twitter ve Facebook gibi sosyal medyayı 'nefret söylemi' nedeniyle terk etti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle bundan bir yıl önce 9 Ocak 2020'de kraliyet ailesinden çekildiklerini açıklamış ve tüm haklarından feragat ettiklerini duyurmuşlardı.

Prens ve ABD'li eşi şimdi de karşılaştıkları nefret söylemleri dolayısı ile sosyal medyayı da terk ettiler. 

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, çifte yakın bir kaynak, uzun süredir paylaşım yapmayan çiftin sosyal medyaya dönme ihtimallerinin "çok düşük" olduğunu ifade etti.

Çiftin ayrıca, Archewell Vakfı için de sosyal medyayı kullanma planları olmadığı belirtildi.

Haberde, Prens Harry ile eşinin, Twitter veya Facebook gibi sosyal medya platformlarında karşılaştıkları "nefret" nedeniyle hayal kırıklığına uğradığının altı çizildi.

9 Ocak 2020'de Kraliyetle ilgili görevlerini bırakan çiftin, Instagram'daki "sussexroyal" hesabından da en son 30 Mart'ta paylaşım yaptığı görüldü.

Haberin, Twitter ve Facebook'un ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarını kapatması ve süresiz olarak askıya almasının hemen ardından gelmesi dikkatleri çekti.

Markle, 2019 yılında Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla verdiği bir röportajda "dünyanın en trollü kişisi" olduğunu ifade etmiş ve yapılan saldırılar için "dayanılamaz" demişti.

Prens Harry de daha önce sosyal medyanın "nefret krizi, sağlık krizi ve hakikat krizi" yaratmaya yardım ettiğini söylemişti.

Siyahi bir anne ile beyaz bir babanın kızı olan Markle, sosyal medyada en çok ırkçı ifadelerle karşılaşan kişiler arasında bulunuyor.

Prens Harry ve Meghan Markle Twitter-Facebook kararı ile ilgili etiketler Prens Harry Meghan Markle Sosyal Medya Twitter Facebook Trump The Times nefret söylemi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.