Prematüre doğan bebeğin annesiyle de insafsızca dalga geçmişti!

Pamukkale Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ'ı, kendine "sekreter" olarak atadı. Bağ’ın bu atama kararı kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratırken, konuyla ilgili YÖK harekete geçti. Derya Bağ istifaya zorlandı. Yaşanan bu olay Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın geçtiğimiz yıl yaptığı skandal açıklamayı da bir kez daha akıllara getirdi

Pamukkale Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı, aynı üniversitenin İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atadı.

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada atama işleminin iptali istendi.

YÖK'ün tepkisinin ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ'ın istifa ettiğini açıkladı.

“ETİK DEĞERLERE UYGUN DEĞİL”

YÖK'ün açıklaması şöyle:

Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik değerler açısından uygun değildir. Özellikle akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir.

SİCİLİ KABARIK!

Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın ismi kamuoyunda ilk kez gündeme gelmiyor. Rektörün sicili oldukça kabarık.

Geçtiğimiz yıl ekm ayında Denizli'de prematüre doğduğu için acil göz muayenesi yapılması gereken Defne Taşçı'nın tedavisi için sosyal medyadan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ'a yapılan yardım çağrısına, Rektör'ün verdiği "Twitter'dan hastane sıra alma servisini almadık" yanıtı vermişti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın talebe verdiği yanıt sosyal medyada tepkilere neden oldu. Paylaşım üzerinden çok sayıda kişi Rektör'ün tutumuna tepki gösterdi.

Gelen tepkiler üzerine Pamukkale'de oturan Taşçı ailesi aranarak muayene için için randevu verildi.

eregerg

Prematüre doğan bebeğin annesiyle de insafsızca dalga geçmişti! ile ilgili etiketler Pamukkale Rektör
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.