Predator’lara ROKETSAN’ın Çakır füzesi takıldı

ULAQ insansız su üstü gemisi ve hızlı devriye botlarını üreten Türk gemi yapımcısı Ares Tersanesi, ARES 32 önleme gemisinin Predator ve Dagger varyantlarını tanıttı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Hızlı ve sağlam donanma gemileriyle tanınan ARES Tersanesi, deniz harekât sahasındaki önleme algısını önemli ölçüde değiştirecek yeni nesil önleyici çözümünü ortaya çıkardı.

Predator’lara ROKETSAN’ın Çakır füzesi takıldı

Yeni 32 metrelik önleyiciler, hızlı önleme ve vur-kaç görevleri için 45 deniz milinin üzerinde hıza ve çok yüksek manevra kabiliyetini taşıyor. 2.000 deniz mili menzile sahip olan gemiler, deniz kuvvetleri ve kıyı güvenlik kurumlarının envanterindeki mevcut hızlı taarruz gemisi çözümlerine meydan okuyarak, Münhasır Ekonomik Bölgelerden daha geniş alanlarda operasyon yapma gücüyle dikkat çekiyor.

ARES 32 PREDATOR, ROKETSAN'ın yeni nesil, 150 km'nin üzerinde etkili menzile sahip iki adet tek kutulu ÇAKIR seyir füzesi ile yapılandırılırken, DAGGER varyantında ise dört hücreli daha kısa menzilli L-UMTAS lazer güdümlü füzeler bulunuyor. nispeten daha kısa menzilli hedefler için iki adet dört hücreli kızılötesi/lazer güdümlü füze.

ARES 32 PREDATOR & DAGGER varyantlarının her ikisi de, daha yakın menzilli deniz veya kara hedefleri için ön güvertede 25 mm veya 30 mm uzaktan kumandalı otomatik stabilize deniz silah sistemlerine sahip. Ayrıca korsanlar, kaçakçılar veya yasa dışı insan kaçakçıları gibi asimetrik tehditler için üst güvertede iki adet 12,7 mm makineli tüfek yer alıyor.

ARES 32 PREDATOR & DAGGER teknesi, son teknoloji savaş yönetim sistemlerine, X ve S-Band radarlarına, elektro-optik gözetleme ve belirleme sistemlerine ve biniş ve SAR görevleri için kıç güvertede rampalı bir RHIB bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada,

“ARES 32 PREDATOR ve DAGGER'ı, şu anda son kullanıcıların gizli olduğu Orta Doğu ve Afrika'dan gelen iki sağlam ve ciddi soruşturmaya yanıt olarak geliştirdik. Hızlı ve sağlam denizcilik çözümlerindeki engin deneyimimiz sayesinde, ARES 32 önleyicileri yakında deniz harekât sahasında oyunun kurallarını değiştirecek yeni unsurlar olacak. Bu yeni nesil önleyiciler ile Türk füze üreticisi ROKETSAN ile iş birliği içinde mevcut hızlı taarruz aracı çözümlerine meydan okuyarak önleme algılarını değiştireceğiz.” denildi.

Predator’lara ROKETSAN’ın Çakır füzesi takıldı ile ilgili etiketler ekonomi ROKETSAN
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.