Portekizli sol bek Nuno Tavares, Arsenal'de

Premier League'de kötü bir sezon geçiren Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal, merakla beklenen ilk transferini açıkladı. Londra devi, Benfica'nın 21 yaşındaki sol beki Nuno Tavares için Portekiz ekibine 8 milyon euro ödedi...

Premier League devi Arsenal, ilk transferini Portekizli sol bek Nuno Tavares'le yaptı. Londra ekibi, 21 yaşındaki sol bek için Benfica'ya 8 milyon euro ödedi. 2019 yazında Celtic'ten 27 milyon euro bonservisle takıma kattığı İskoç sol bek Kieran Tierney'in sözleşmesini 2026'ya kadar uzatan Arsenal, takımdaki diğer sol bek Sead Kolasinac'ı ise satış listesine koydu.

Geçen sezon Benfica formasıyla Portekiz Ligi'nde 14, UEFA Avrupa Ligi'nde de 5 maça çıkan Tavares 1 asist yapabilmişti. Sporting altyapısından 14 yaşındayken ezeli rakip Benfica'nın altyapısında geçen 2000 doğumlu sol bek, Portekiz A Milli Takımı'nda henüz şans bulamadı.

ARTETA ÇOK UMUTLU

Arsenal'de 20 numaralı formayı giyecek olan genç isim geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan her iki Benfica-Arsenal maçında da görev yapmıştı.

Portekizli sol bek Nuno Tavares, Arsenal'de

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, yeni transferiyle ilgili şunları söyledi: "Son sezonlarda Benfica ile çok iyi gelişen ve aynı zamanda Portekiz 21 Yaş Altı Takımı'nın bir parçası olarak kalitesini gösteren, büyük umut vaat eden genç bir oyuncu. Nuno'nun gelişi, özellikle sahanın sol tarafındaki bu enerjiyle, takıma ekstra güç ve savunma seçenekleri verecek. Nuno'nun yakında gelmesini, Arsenal ailesine entegrasyonunu ve harika taraftarlarımızın önünde oynamasını dört gözle bekliyoruz."

WOLVES AİT NOURİ'NİN TAPUSUNU ALDI

Premier League ekiplerinden Wolverhampton Wanderers ise geçen sezon kiralık olarak forma giyen Tunuslu sol vek Rayan Ait Nouri'nin bonservisini aldı. Wolves, 20 yaşındaki futbolcu için Ligue 1 ekiplerinde Angers'e 11 milyon euro ödedi. Fransa'nın altyaş milli takımlarında forma giyen Ait Nouri, geçen sezon Premier League'de 21 maça çıkmıştı. 

İngiliz ekibi, Nuno Espirito Santo'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna diğer Portekizli Bruno Lage'yi getirmişti. Santo ise Tottenham Hotspur'un başına geçti.

Portekizli sol bek Nuno Tavares, Arsenal'de ile ilgili etiketler Arsenal Benfica Mikel Arteta Nuno Tavares premier league Wolverhampton Wanderers
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.