Pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser ülkede enflasyon artışına sebep oldu!

Amerikalı dünyaca ünlü pop şarkıcısı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser, ülkenin aylık enflasyonunun yükselmesine sebep oldu.

Yıldız isim Beyonce'nin merakla beklenen dünya turnesi, geçtiğimiz ay Stockholm'de başladı. Beyonce'un konseri için tarih yaklaştıkça konaklama ve restoran taleplerinde büyük bir artış yaşandı ve bu talepler ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı. İsveç, Mayıs ayında beklenenden daha yüksek bir enflasyon oranı olan %9.7 açıkladı. Bu sürpriz artışın nedeni olarak, otel ve restoranlara olan talebin gösterildiği belirtildi.

Danske Bank ekonomisti Michael Grahn, BBC'ye yaptığı açıklamada, Beyonce'nin büyük ilgisinin bu artışa küçük bir katkıda bulunduğunu değerlendirdi.

"BU ETKİ BÜYÜK FUTBOL TURNUVALARINDA GÖRÜLÜR"

Grahn, tek bir yıldızın böyle bir etki yaratmasının nadir olduğunu ve benzer etkinin genellikle büyük futbol turnuvalarında görülebileceğini belirtti.  Beyonce'un konserlerinin yarattığı ekonomik etkilerin de ele alındığını sözlerine ekledi. Amerikalı süperstar 2022'de yeni bir albüm yayınladı ve 7 yıldır ilk kez solo bir dünya turnesine çıkıyor.

TALEPLER UÇMUŞ DURUMDA

Tahmine göre, Eylül ayında sona erecek olan turne, 2 milyar sterlinlik bir hasılat yaratabilir. İnternet üzerinden oda ve ev kiralama hizmeti veren Airbnb’den yapılan açıklamaya göre, konser yapılacak şehirlerde konaklamaya olan talep uçmuş durumda.

Birçok şehirde stadyum konser biletleri çok kısa sürede tükenirken, Beyonce'un Galler'deki konseri için 60 bin hayranın bu kente akın ettiği belirtiliyor. Beyonce'un turnesi, büyük bir izleyici kitlesi ve yüksek talep ile beraber ekonomik etkileriyle de ön plana çıkıyor.

 

 

Pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser ülkede enflasyon artışına sebep oldu! ile ilgili etiketler İsveç enflasyon Beyonce Konser
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.