Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı

Polonya’nın Przewodow kasabasına düşen ve 2 kişinin ölümü, çok sayıda sivilin de yaralanmasına yol açan roketin Rusya tarafından ateşlendiği iddialarını Moskova yönetimi yalanladı. NATO'dan yapılan açıklamada Polonya ile koordinasyon haline olunduğuna dikkat çekildi.

Polonya'nın sınır kasabası Przewodow'a henüz nereden ateşlendiği belirlenemeyen 2 adet roket füzesi düştü. 

2 ÖLÜ ÇOK SAYIDA YARALI

İlk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü ve çok sayıda sivilin yaralandığı olayın ardından Polonya Devlet Başkanı Andrjez Duda'nın kabineye 'acil durum toplantısı' çağrısı yaptığı bildirildi.

Yaşanan olayın ardından bölgeye düşen mühimmat parçalarının Rus yapımı S-300 sistemine ait olduğu öne sürüldü.

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı - Resim : 2

AP RUSYA'YI İŞARET ETTİ

Konuya ilişkin üst düzey ABD'li bir yetkilinin Rus füzelerinin NATO üyesi Polonya'ya geçtiğini ve 2 kişinin öldüğünü söylediği ABD merkezli AP tarafından ileri sürüldü. 

ASKERİ BİRLİKLER SINIRA GÖNDERİLDİ

Polonya sınırına düşen roketlerin ardından Litvanya ile Polonya askeri birliklerinin Kaliningrad sınırına sevk edildiği bildirildi.

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı - Resim : 3

PENTAGON: DOĞRULAYAMADIK

Olayın ardından tüm okları Rusya'ya çeviren ABD ise, füzelerin Rusya'ya ait olup olmadığını teyit edilmediği belirtilen Pentagon'un aıklamasında, "NATO üyesi ülkelerin topraklarının her bir karışını koruyacağız." vurgusu yapıldı.

Rusya Devlet Kanalı RT'nin Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, roketlerin Ukrayna yapımı S-300'lere ait olduğunu ileri sürdü. Simonyan'ın, "İyi akşamlar, 1962" notuyla yaptığı paylaşım ise dikkati çekti.

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı - Resim : 4

Yaşanan olayın ardından New York ve Rusya borsasında ciddi düşüşlerin yaşandığı görüldü.

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı - Resim : 5

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı - Resim : 6

Öte yandan Polonya Hava Kuvvetleri'nin, Tomaszów Lubelski'deki hava alanından savaş uçaklarını havalandırdığı bildirildi. 

Polonya Kara Kuvvetleri'ne ait tankların da başkent Varşova yakınlarında bulunan kışladan çıktığı belirtildi. 

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı - Resim : 7

RUSYA 'PROVOKASYONDUR' DEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya'ya düşen füzelerle bağlantıları olmadığını ileri sürdü. Yapılan açıklamada, "Polonya'ya füze attığımız haberi provokasyondur. O bölgeye bir operasyon düzenlemedik." denildi.

"POLONYA'DAKİ KAYNAKLARIM DOĞRULADI"

Ukraynalı Milletvekili Oleksiy Goncharenko’nun,” Polonya hükümetindeki kaynaklarım, Polonya’ya düşen füzelerin Rus füzeleri olduğunu doğruladı. Milletvekillerinin yorum yapmaması ve hükümet toplantısının sonucunun beklemesi istendi.” ifadelerini kullandığını savunuldu. 

ZELENSKİY: HAREKETE GEÇMELİYİZ

Polonya'ya düşen roketlerin ardından faturayı Moskova yönetimine kesen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "NATO topraklarına füzeler atılması, toplum güvenliğine karşı bir Rus saldırısıdır. Bu çok önemli bir tırmanış. Harekete geçmeliyiz." dedi.

NATO: KOORDİNASYON İÇİNDEYİZ

Yaşanan olayın ardından NATO'dan, "Bu raporları inceliyoruz ve müttefikimiz Polonya ile yakın koordinasyon içindeyiz." açıklaması yapıldı.

ALMANYA: DOSTLARIMIZ İLE TEMAS HALİNDEYİZ

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "Düşüncelerim yakın müttefikimiz ve komşumuz Polonya ile birlikte. Durumu yakından izliyoruz ve Polonyalı dostlarımız ve NATO müttefiklerimizle temas halindeyiz." ifadelerini kullandı.

POLONYA MGK YARIN TOPLANACAK

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Milli Güvenlik Kurulunun yarın saat 12.00'de toplanmasına karar verdi.

Polonya'ya roket düştü! Rusya iddiaları yalanladı ile ilgili etiketler Son dakika Polonya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.