Polonya lideri: Ukrayna'da normale dönüş mümkün değildir

Tıpkı Finlandiya ve Baltık ülkeleri gibi kendi ülkesinin de Putin'in işgal ajandasında Ukrayna'dan sonra geldiğini öngören Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, savaş suçlarına dikkat çekmeye devam ediyor. Ukrayna'da yaşanan dramı anlatan afişleri taşıyan araçların tüm Avrupa'da dolaşacağını belirterek, "Ukrayna'da öldürülenlerin çığlığını herkese duyurmak istiyoruz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları devam ederken, Polonya Rusya'ya yaptırım uygulamayı sürdürüyor.

'OLANLARI HEMEN UNUTUYORUZ'

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, bugün Varşova'da düzenlenen basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşını ele alarak yeni açıklamalarda bulundu.

Polonya lideri: Ukrayna'da normale dönüş mümkün değildir

Morawiecki, Ukrayna'da yaşanan savaşı anlatan afişleri taşıyan otobüslerin tüm Avrupa'yı dolaşacağını söyleyerek, "Bugün burada Ukrayna'da öldürülenlerin çığlığını herkese duyurmak istiyoruz. Ukrayna sokaklarında olup bitenler vicdanlarımızı sızlatıyor, fakat olanları hemen unutuyoruz. Avrupalı dostlarımızda normalleşme çabalarını görüyoruz fakat Ukrayna'da her gün yaşananlar dolayısıyla normale dönüş mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Polonya lideri: Ukrayna'da normale dönüş mümkün değildir ile ilgili etiketler Polonya Ukrayna Savaş normalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.