Polislere küfür etmişti... Orkun Işıtmak açıklama yaptı! / VİDEO

3,5 milyondan fazla takipçisiyle Türkiye'nin en ünlü YouTube fenomenlerinden biri haline gelen 20 yaşındaki Orkun Işıtmak, 2013 yılında ortaya çıkan bir videosu nedeniyle zor günler geçiriyor. Peki Orkun Işıtmak neden tepki görüyor?Orkun Işıtmak, kendisine ait olduğu iddia edilen videolar nedeniyle sosyal medyada bir linç kampanyasına maruz kaldı.Kendisine ait olduğu iddia edilen bir videoda, Gezi Parkı olayları sırasında polisler tarafından kaskının kırıldığı söylenen Işıtmak’ın ayrıca küfür ettiği iddia ediliyor. Orkun Işıtmak polislere küfür mü etti? Orkun Işıtmak açıklama yaptı mı? İşte detaylar...

3,5 milyondan fazla takipçisiyle Türkiye'nin en ünlü YouTube fenomenlerinden biri haline gelen 20 yaşındaki Orkun Işıtmak, 2013 yılında ortaya çıkan bir videosu nedeniyle zor günler geçiriyor. Peki Orkun Işıtmak neden tepki görüyor?Orkun Işıtmak, kendisine ait olduğu iddia edilen videolar nedeniyle sosyal medyada bir linç kampanyasına maruz kaldı. Kendisine ait olduğu iddia edilen bir videoda, Gezi Parkı olayları sırasında polisler tarafından kaskının kırıldığı söylenen Işıtmak’ın ayrıca küfür ettiği iddia ediliyor. Orkun Işıtmak polislere küfür mü etti? Orkun Işıtmak açıklama yaptı mı? İşte detaylar...

Başka bir videoda yine polislere küfür ettiği iddia edilen Işıtmak’ın en son çıkan videosunda ise hem yüzünün hem de sesinin çok net olduğu belirtiliyor. Buna rağmen resmi bir açıklamanın gelmemesi ve konunun muallakta kalkması, olayın giderek büyümesine sebep oldu.

Aşağıdaki görsel de sosyal medyada paylaşılmaya başladı. Linç kampanyasına destek verenlerin paylaştığı bu görselle, 3 Haziran 2013 tarihinde küfür edilen videoyu Orkun'un kendi profilinde paylaştığını iddia ediyorlar. Görselin gerçekliği konusunda net bir bilgi yok.

orkun1

Bunun dışında Instagram’da, Orkun Işıtmak’ın Gezi Parkı olayları sırasında cep telefonu ile çekilen videolarının yer aldığı -iddia edilen- hesapta da görüldüğü üzere, polise ağır hakaretlerin edildiği ses ve görüntüler bulunuyor.

ORKUN IŞITMAK' IN POLİSLERE KÜFÜR ETTİĞİNİ İDDİA EDEN INSTAGRAM HESABINA BURDAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

Resmi bir açıklama olmadan suçlayıcı bir üslup kullanmak çok yanlış olur, fakat bu iddialar gerçekliğe kavuşursa Işıtmak’ın başının epey ağrıyacağını söyleyebiliriz.

Orkun Işıtmak, kendisine ait olduğu öne sürülen videolar sonucunda başlatılan linç kampanyasıyla ilgili açıklama yaptı.
Kendisine ait olduğu iddia edilen videolarda Orkun Işıtmak, polislere küfür ediyordu. Bir videoda kaskı kırılıyor, bir başkasında ise polislerle diyalog içerisinde olup küfürlü söylemlerde bulunuyordu. İddia edilen videoların Gezi Parkı olayları sırasında çekildiği ve hatta Orkun Işıtmak'ın Facebook hesabında bunu paylaştığı ancak ardından kaldırdığı öne sürülüyor.

orkun3

Olaylar bu şekilde ilerleyip videolar sosyal medyada epey yaygın bir şekilde paylaşılmaya, başlanınca herkesin gözü Orkun Işıtmak'tan gelecek herhangi bir açıklamaya dönmüştü. Bu akşam Orkun Işıtmak, hem Youtube'da paylaştığı bir videonun altında, hem de Facebook'taki bir gönderisinde, kendisi hakkında başlatılan linç kampanyasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Orkun Işıtmak'ın yaptığı açıklama:

"Arkadaşlar,

Son yayınlanan videoları gördüm, haberim var. Bundan 2-3 hafta önce de yine bana benzediği iddia edilen birinin polislere küfür ettiği bir video yayınlanmıştı. Yine benzer bir şey yaşıyoruz.

Her zaman size karşı samimi ve dürüst oldum, bu sefer de farklı olmayacak.

Son videolardan bir tanesi gerçekten de bana ait. 15-16 yaşımda, gençlik heyecanımla etrafımdaki atmosferin de gazına gelip söylediğim saçma sapan bir ifadeyi içeriyor. Ama onun dışında da polisimize hakaret etmek, tehditler savurmak zaten haddim değil.

Aramızda ufakken yaptığı saçmalıklara bakıp utanmamış birisi varsa parmak kaldırsın. Ben 4 yıl önceki o davranışımdan dolayı pişmanım. Bana hiç yakışmadı, biliyorum, ama yıllar geçtikçe, yaşım ilerledikçe ve sağlıklı karar verebilir hale geldikçe böyle bir şey yaptığımı dahi unutmuşum.

Daha 15 yaşındayken yaptığım bir şeyin birtakım başka görüntülerle birleştirilmesinden doğmuş böyle bir polemikle gündeminizi işgal ettiğim için kötü sözlerimle incittiğim herkesten çok özür diliyorum. Ben bir siyasi figür değilim, tek amacım beni seven insanları eğlendirmek.

Bugüne kadar videolarımda saygı çerçevesi dışına çıkmamak ve iyi örnek olmak uğruna neler yaptığımı herkes bilir. Ben çizgimi bozmadan devam ediyor olacağım ve size layık olmak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Sevgiler"

orkun4

ORKUN IŞITMAK KİMDİR?
1996 yılında İzmir’de dünyaya gelen Orkun Işıtmak, İstanbul Üniversitesinde, İtalyan Dili ve Edebiyatı okuyor. Birkaç yıl önce oyun videoları ile tanınmaya başlayan Işıtmak, YouTube’ta 3,5 milyondan fazla bir abone sayısına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.
Günden güne abone sayısını artıran genç YouTuber, diğer fenomenlerle de videolar çekerek kanalını ve abone sayısını iyice genişletti. Işıtmak, en gelecek vaad eden YouTuber yıldızları arasında gösteriliyor.

Polislere küfür etmişti... Orkun Işıtmak açıklama yaptı! / VİDEO ile ilgili etiketler Orkun Işıtmak YouTube Gezi parkı polis
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.