Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı

Kadıköy'de polislerin maske takması konusunda uyarıda bulunduğu Rana Batı'dan polislere akıl almaz iftira. Uyarıları dinlemeyen, ceza yazılmak istenince polislere direnen, gözaltına alınırken de tekme atan Rana Batı Halk TV'de polisleri tacizle suçlayıp özellikle hedef alındığını iddia etti. Batı'ya sosyal medyadan tepki yağdı. Sosyal medyada onbinlerce kişi polise taciz iftirası atan Batı'ya tepki gösterdi. Batı'nın ayrıca TV kanallarına verdiği mülakatlarda maske takması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye bugün Kadıköy'de iki polis tarafından gözaltına alınmak istenen Rana Batı adlı kadını konuştu. 

İlk başta polislerin ortada hiçbir gerekçe yokken güç kullanarak gözaltına aldığı görüntüler üzerinden yürütülen kampanya ilk olarak görüntülerin tamamı ortaya çıkınca çürümüş ve vatandaşlar açığa alınan polislerin yanında yer almıştı. 

Ancak, daha önce bulunduğu mekanın camından aşağıdan geçen insanların üzerine tükürürken görüntüleri de ortaya çıkan Rana Batı'nın polise tekme attığının görülmesi üzerine sosyal medyada #polisiminyanındayım etiketi açılarak İçişleri Bakanlığı'na görevlerine iade edilmeleri için çağrı yapılmıştı.

Gözaltına alma girişimine ilişkin olarak yaptığı açıklamalarda polislerin de maskesi olmadığı yalanını söyleyen, kendi maskesinin ise sigara içtiği için o an çenesinde olduğunu savunan Batı bir başka tweetinde ise maskesi olmadığını itiraf ediyordu. 

Ancak Rana Batı polise tekme atıp direnmekle ve söylediği yalanlarla kalmadı attığı tekmeleri de 'taciz' iftirası ile savunmaya kalktı.

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 2

Halk TV'de İrfan Değirmenci'nin programına avukatı ile birlikte katılan Rana Batı polislere yönelik yeni iftiralarda bulundu. Polisin kendisine 'gelsene buraya' diye seslendiği, kimliğini uzattığında '900 lira ceza yedin' dediğini itiraz edince de olayın yaşandığını ileri sürdü. Kendisine müdahale eden polislerden birinin maskesinin çenesinde olduğunu diğerinde ise hiç olmadığını savunan Rana Batı taciz imasını Halk TV ekranında da savundu. 

Ancak sosyal medyaya düşen görüntülerde Rana Batı'nın iddiasının aksine her iki poliste maske olduğu görünürken, memurların Batı'ya herhangi bir tacizi bulunmamasına rağmen defalarca tekme attığı, gözaltına direndiği görülüyordu. 

TV'DE MASKE TAKTI

Öte yandan sokakta maske takmayan, kendisini uyaran polise saldıran Batı'nın, Halk TV ve FOX TV’ye verdiği röportajda cerrahi maske takması dikkat çekti.

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 3

İşte bu görüntülerin ışığında Rana Batı'ya sosyal medyada #iftiracıRANAtutuklansın etiketi ile kampanya başlatıldı. İşte bu etiket altında paylaşılan on binlerce mesajdan bazıları...

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 4

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 5

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 6

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 7

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı - Resim : 8

Polislere iftira atan Rana Batı'ya tepki yağdı ile ilgili etiketler polis maske İçişleri Bakanlığı Sosyal Medya Rana Batı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.