Polis, sıktığı gazla 8 kişiyi boğarak öldürdü!

Burkina Faso’nun Centre-Nord bölgesinde yer alan Bissa Altın Madeni'nde polisin kaçak madencilere göz yaşartıcı gaz ile müdahalesi sonucu 8 kişi boğularak hayatını kaybetti. Madenin sahibinin Rus bir milyarder ve oğulları olduğu öğrenildi.

Burkina Faso’nun Centre-Nord bölgesinde yer alan Bissa Altın Madeni'nde polis kaçak madencilere müdahale etti.

8 KİŞİ POLİSİN GAZINDAN BOĞULARAK ÖLDÜ

Ulusal Savcı Wendyam Lambert Sanfo yaptığı açıklamada, polisin göz yaşartıcı gaz kullanarak madene yaptığı müdahale sonucunda 8 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini aktararak, olay yerinde yaklaşık 40 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Sanfo, olayla ilgili “kasıtsız adam öldürme” suçlaması ile dava açılacağını aktararak, davanın kime karşı açılacağını ise belirtmedi.

Maden bölgesinde çıkan olaylarda 10 aracın yakıldığını aktaran Sanfo, 4 kişinin araçları yakma iddiası ile tutuklandığını açıkladı.

RUS MİLYARDER VE OĞULLARININ MADENİ

Rus milyarder Alexei Mordashov ve oğullarının sahip olduğu Rusya merkezli maden şirketi Nordgold, olayla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Polis, sıktığı gazla 8 kişiyi boğarak öldürdü! ile ilgili etiketler Rus Maden protesto polis burkina faso milyarder gaz boğuldu boğ
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.