Podolski ve Bruma'nın golü! Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, Podolski ve Bruma'nın attığı gollerle 2-1 kazanırken Muslera kurtardığı penaltı ile yıldızlaştı. Mücadelenin tüm detayları ve önemli anları karşılaşma bitiminde sitemizde olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa, Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar Podolski ve Bruma ile bulduğu gollerle mücadelede öne geçti. Ev sahibi ekibin tek golü Eduok'tan geldi. Son dakikalarda Hakan Balta'nın elle oynamasının neticesinde verilen penaltı atışını kullanan Adem Büyük'ün şutunu Muslera kurtardı ve sarı-kırmızılılar 3 puanla haftayı kapattı.

Stat:

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler:

Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Kasımpaşa:

Ramazan Köse, Popov, Otigba, Titi, Veigneau, Sadiku, Pavelka (Dk. 89 Ferhat Kiraz), Tunay Torun, Andre Castro, Eduok (Dk. 65 Koita), Adem Büyük (Dk. 83 Turgut Doğan Şahin)

Galatasaray:

Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, De Jong, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 89 Linnes), Sneijder (Dk. 90+3 Josue), Bruma, Podolski (Dk. 90+1 Eren Derdiyok)

Goller:

Dk. 6 Podolski, Dk. 59 Bruma (Galatasaray), Dk. 53 Eduok (Kasımpaşa)

Kırmızı kart:

Dk. 74 Otigba (Kasımpaşa)

Sarı kartlar:

Dk. 7 Serdar Aziz, Dk. 78 Hakan Balta (Galatasaray), Dk. 45 Sadiku, Dk. 87 Pavelka (Kasımpaşa)

Bruma’nın bu sezon Süper Lig’de attığı beş golün tamamı deplasmanlarda geldi. #GSlive pic.twitter.com/ourjNMpfOg

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) 4 Aralık 2016

MAÇ ÖZETİ

3. dakikada Podolski'nin ceza sahası dışında yerden attığı şutta, kaleci Ramazan Köse topu iki hamlede kontrol etti.

6. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ çaprazda Sneijder'den aldığı topla ceza sahasına giren Podolski, yerden yaptığı vuruşta topu kaleci Ramazan Köse'nin sağından ağlara yolladı: 1-0.

21. dakikada sol tarafta serbest atış kullanan Sneijder'in ceza sahasına ortasında, arka direkte De Jong'un yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

27. dakikada Tunay Torun'un ceza sahası dışından çektiği şutta, kaleci Muslera topu üstten kornere gönderdi.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Kasımpaşa Galatasaray golleri muslera penaltı kurtardı

51. dakikada Sneijder'in pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in vuruşunda, top kaleci Ramazan Köse'den döndü.

53. dakikada Kasımpaşa skoru eşitledi. Galatasaray yarı sahasında Serdar Aziz'in geri pasında Sabri Sarıoğlu'nun uzaklaştıramadığı topu alarak ceza sahasına giren Eduok'un karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top açıyı daraltan Muslera'dan döndü. Eduok, tekrar kontrol ettiği meşin yuvarlağı açısını düzelttikten sonra boş ağlara yolladı: 1-1.

59. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Carole'ün havadan attığı pasta ceza sahasında topla buluşan Bruma, dengesini kaybettiği sırada sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Ramazan Köse'nin solundan filelere gönderdi: 1-2.

79. dakikada Kasımpaşa penaltı atışından yararlanamadı. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında Koita'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top ceza sahasında Hakan Balta'dan dönerken, hakem Mete Kalkavan sarı-kırmızılı futbolcunun meşin yuvarlağa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını işaret etti. Adem Büyük'ün kullandığı penaltı atışında, kaleci Muslera sağına gelen topa yatarak sahip oldu ve gole izin vermedi.

Galatasaray, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

OPTA İSTATİSTİKLERİ

Kasımpaşa ve Galatasaray, Süper Lig'de 24 kez karşılaştılar. Galatasaray bu maçların sadece üçünü kaybetti (15G 6B).

Kasımpaşa, Süper Lig'de evinde Galatasaray'ı sadece bir kez yenebildi (Ocak 2013'te, 2-1) - 3B 8M.

Kasımpaşa bir lig maçında iç sahada Galatasaray'a karşı kalesini gole en son kapattığında, iki takımın şu andaki teknik direktörleri Kemal Özdeş ve Jan Olde Riekerink henüz hayatta değillerdi (8 Mart 1962, 0-0).

Kasımpaşa, Süper Lig'de iç sahadaki son sekiz maçında bir kez yenildi (3G 4B) ve son dört maçını kaybetmedi (2G 2B).

Son deplasman maçında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen Galatasaray, öncesinde oynadığı yedi deplasman maçında yenilgi yüzü görmemişti (4G 3B).

Galatasaray bu sezon Süper Lig'in en fazla isabetli pas yapan (5868) ve en yüksek yüzdeyle isabetli pas yapan takımı (%85). Galatasaray, ayrıca hücum bölgesinde isabetli pas (1247) ve hücum bölgesinde isabetli pas yüzdesinde de (%73) ligin zirvesinde yer alıyor.

Bu sezon Süper Lig'de sadece Beşiktaş (4), ceza sahası dışından Galatasaray'dan daha fazla gol attı (3, Karabükspor ve Alanyaspor ile birlikte). Kasımpaşa ise Süper Lig'de bu sezon ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım (4).

Sadece Adanaspor (101), bu sezon Süper Lig'de Kasımpaşa'dan daha fazla hava topu kazandı (100, Bursaspor ile birlikte).

Adem Büyük bu sezon Alanyasporlu Emre Akbaba ile birlikte Süper Lig'de kendisine en fazla faul yapılan oyuncu (43).

Bu sezon Süper Lig'de sadece Pablo Batalla (36), Wesley Sneijder (29) ve Bruma'dan (27) daha fazla kilit pas attı.

Bruma bu sezon Süper Lig'de, Deniz Türüç ile birlikte deplasmanlarda en fazla gol katkısı veren iki oyuncudan birisi (6 - dört gol, iki asist). Buna ek olarak Bruma ligde deplasmanda en golcü iki oyuncudan birisi (4, Moussa Sow ile birlikte).

Lukas Podolski geçen sezon Kasımpaşa ile karşı karşıya geldiği iki lig maçında üç gole katkıda bulunmuştu (iki gol, bir asist).

Hakan Balta, Kasımpaşa'ya karşı oynadığı dokuz Süper Lig maçında iki gol attı. Hakan Balta'nın Süper Lig'de daha fazla gol attığı başka takım bulunmuyor (2, Fenerbahçe ile birlikte).

Eren Derdiyok, formasını giydiği eski takımlarına karşı iki lig maçına çıktı (Mart 2014, Bayer Leverkusen vs Hoffenheim & Kasım 2012 Hoffenheim vs Bayer Leverkusen); iki maçta da yenildi ve ikisinde de gol atamadı.

Adem Büyük ligde forma giydiği son altı maçta altı gole katkıda bulundu (dört gol ve iki asist).

Podolski ve Bruma'nın golü! Galatasaray 2-1 Kasımpaşa ile ilgili etiketler Galatasaray Kasımpaşa gol Podolski özet Lig TV Bruma Eduok
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.