PlayStation 5 Slim tanıtıldı: Mevcut modelin yerini alacak! İşte yeni PS5...

Sony uzun süredir sızıntılarıyla karşılaştığımız mevcut PS5 modelinin yerini alacak PlayStation 5 Slim modelini sonunda tanıttı. Yeni model daha küçük, hafif ve birakç farklılıkla geliyor.

Yeni tanıtılan PlayStation 5 modelinin ismi resmi olarak 'Slim' değil ancak konolun diğer serilerinde gördüğümüz gibi yeni model daha küçük ve ince.

PlayStation 5 Slim tanıtıldı: Mevcut modelin yerini alacak! İşte yeni PS5...

Tıpkı mevcut model gibi hem dijital hem de diskli modeli satılacak olan yeni PS5 modelinde küçük bir farklılık var. “Digital Edition”da çıkarılabilir Ultra HD Blu-ray disk sürücüsü de müşterilere ek bir fiyatla sunulacak.

PlayStation 5 Slim tanıtıldı: Mevcut modelin yerini alacak! İşte yeni PS5... - Resim : 2

Yeni PS5 Slim modeli 1 TB depolama alanıyla birlikte geliyor. Önceki modelden %30 daha az hacme ve %24 veya %18 daha az ağırlığa sahip olduğu belirtilen bu değerler diskli ve disksiz olan sürüme göre değişiklik gösterecek.

PlayStation 5 Slim tanıtıldı: Mevcut modelin yerini alacak! İşte yeni PS5... - Resim : 3

Üst kısmı parlak altı ise mat kalan dört farklı kapak da konsollarla birlikte geliyor. Ayrıca mevcut PS5’te bulunan tek USB-C ve USB-A bağlantı noktaları yerine her iki tarafta yuva ve önde ikili USB-C portları göreceğiz.

 PlayStation 5 Slim tanıtıldı: Mevcut modelin yerini alacak! İşte yeni PS5... - Resim : 4

Yeni üretilen modeller, mevcut modellerin yerini alacak. Yani piyasadaki standart seri tükendiğinde sadece Slim modeller sıfır olarak bulunabilecek.

Yeni PlayStation 5, kasım ayında ABD’deki müşterilere sunulacak. Diğer bölgeler için ise net bir tarih verilmedi.

PS5 Slim, mevcut model gibi 499,99 dolarlık bir fiyattan satılacak. Dijital sürüm de 449,99 dolarlık etikete sahip olacak. Bu sürüm ise şu anki dijital sürümden 50 dolar daha pahalı.

Türkiye fiyatları henüz belli değil.

 

PlayStation 5 Slim tanıtıldı: Mevcut modelin yerini alacak! İşte yeni PS5... ile ilgili etiketler PlayStation Sony
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.