Pep Guardiola siyasi görüşleri nedeniyle WhatsApp grubundan atıldı iddiası....

Manchester City'nin teknik direktörü Guardiola'nın Katalonya'nın bağımsızlığına ilişkin görüşleri nedeniyle İspanya Milli Takımı'ndaki eski arkadaşlarından oluşan WhatsApp grubundan atıldığı iddialarına Santiago Canizares'ten yanıt geldi...

Real Madrid ve Valenci'anın unutulmaz kalecisi Santiago Canizares, Pep Guardiola'yı eski İspanya Milli Takım oyuncularının yer aldığı WhatsApp grubundan attıkları haberini yalanladı.

Manchester City'nin başarılı teknik direktörünü konu olan "Play It Again, Pep" isimli belgeselde bu konu ele alınmış ve Guardiola'nın Katalan bağımsızılığını destekleyen görüşleri nedeniyle dışlandığı iddia edilmişti. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre, RadioMarca'ya konuşan Canizares, belgeseldeki o kısmın doğru olmadığını savundu.

Canizares, "Onu gruba davet ettiğim yalan çünkü ben de Guardiola'nın numarası bile yok. Zaten WhatsApp kullandığını da sanmıyorum" dedi.

İspanyol kaleci şunları söyledi: "Öyle bir grup olduğu doğru ama politik meselelerle alakalı bir grup değil. Pep, Manchester City gibi bir takımın hocası, grupta olmadığı için üzgünüm. 1992 yılından beri onun Katalan bağımsızlık yanlısı olduğunu biliyorum. O da benim politik görüşlerimi bilir. Siyasetçiler yüzünden artık İspanya daha radikalleşmiş bir toplum haline geldi. Pep, İspanya'dan baskıcı bir devlet olarak söz ediyor. Bu da bizi rahatsız ediyor. Onu bunun için suçluyoruz, yoksa Katalunya'yı sevmesinde problem yok. Zaten artık İspanya'yı savunduğunu söylüyor."

Canizares, aralarında şimdiki İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Enrique'nin de olduğu birkaç ismin gruptan kendi istekleriyle ayrıldığı bilgisini paylaştı.

Real Betis'in unutulmaz golcüsü Alfonso ise bu yaz verdiği bir röportajda Katalan futbol adamı Guardiola için, "Futbol dünyasında yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biri" ifadesini kullanmıştı. Canizares ile Alfonso'nun İspanyol milliyetçisi olduğu biliniyor.

* "Play It Again, Pep" ismi, Woody Allen'ın 1972 tarihli ünlü komedi filmi "Play It Again, Sam" isminden uyarlanmıştır.

Pep Guardiola siyasi görüşleri nedeniyle WhatsApp grubundan atıldı iddiası.... ile ilgili etiketler Pep Guardiola Manchester City İspanya Barcelona santiago canizares
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.