PKK'ya darbe üstüne darbe vuruldu! Ölen terörist sayısı 54'e yükseldi...

Türkiye 2 Ekim sabahına 8 şehit haberi ile uyandı. Türk Silahlı Kuvvetleri hainlere 8 askerin şehit olduğu Hakkari Şemdinli başta olmak üzere 3 ilde son zamanların en ağır darbelerini ardı ardına vurdu. Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ta yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda şu ana kadar 54 terörist ölü ele geçirildi. Üstelik operasyonlar karadan ve havadan devam ediyor. Gün boyu büyük hareketlilik yaşanan Diyarbakır askeri havalimanından akşam saatlerinde bir grup F-16 daha havalandı.

Hakkari Şemdinli'de Irak sınırında sisten faydalanarak sızmaya kalkışan teröristlerle girilen çatışmada 8 güvenlik görevlisi şehit olurken 5 terörist öldürülmüştü. Gün içinde Şemdinli'de 19, Tunceli'de 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere 39 terörist etkisiz hale getirildi.

JETLER PEŞ PEŞE HAVALANDI

İHA'nın haberine göre Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla kalkan F16 savaş uçaklarının, Hakkari ve Tunceli kırsallarındaki operasyonlara destek verdiği ve teröristlere bomba yağdırdı. Kentte hava hareketliliği sürüyor. Diyarbakır’da son zamanların en yoğun hava hareketliliği yaşandı. Kentte, sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla çok sayıda F-16 savaş uçağı havalandı. Ağır bombardıman yüklü havalanan savaş uçaklarının, Hakkari’nin Şemdinli ve Tunceli’nin Nazımiye ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'yaa karşı devam eden operasyonlara destek amacıyla havalandığı öğrenildi. Savaş uçakları terör örgütüne bomba yağdırırken hareketlilik sürüyor.

ABDULLAH AĞAR: 'TEPKİ HAREKÂTI'

Emekli asker ve Terör uzmanı Abdullah Ağar, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmanın ardından, 3 kentte başlayan terör operasyonunu değerlendirdi. Saat 17.00 itibariyle Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ta toplam 39 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonların, ‘kendi dinamikleri içinde bir tepki harekâtı’ olduğunu belirten Ağar, “Operasyonların uzun soluklu olacağını öngörmemiz gerekiyor. Bu bizi sınır içi ve sınır dışında daha muharrik hale getirecektir” dedi.

Ağar, “Bugün Doğubeyazıt’ta bomba yüklü bir araçla eylem hazırlığındaki terörist, güvenlik güçlerinin baskısı sonucu saldırıyı gerçekleştiremeden kendini patlattı. Burada aslolan dozajı yönetmektir. Ortaya çıkan tuzaklara düşmemektir. Eylemi yapıp ‘gel gel’ de yapabilirler. Zap operasyonuyla beraber bir sınır ötesi boyut da ortaya çıkmıştır. Şehit verdiğimiz saldırıda teröristlerin geldiği yer Kaniraş kamp alanı olarak bilinen bölge. Oraya yönelik bazı operasyonel hareketler olabilir” açıklamasında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 54

İçişleri Bakanlığı, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 54'e yükseldiğini açıkladı.

ŞIRNAK KIRSALINA HAVA HAREKATI

TSK'dan yapılan açıklamada Şırnak kırsalında gerçekleştirilen hava harekatında 11 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada ''02 Kasım 2017 tarihinde Şırnak ili Bestler Dereler kırsalında, keşif ve gözetleme vasıtaları ile birliklerimize saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen iki ayrı hava harekâtında 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

PKK'ya darbe üstüne darbe vuruldu! Ölen terörist sayısı 54'e yükseldi... ile ilgili etiketler Hakkari Şemdinli Şırnak Tunceli Diyarbakır
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.