PKK'ya büyük darbe: Suriye sorumlusu öldürüldü

Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde operasyonlar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, öldürülen teröristin Gara'da 13 kişinin şehit olmasına neden olan saldırının emrini verenlerden biri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili önemli bir bilgiyi açıkladı. Erdoğan, MİT'in gerçekleştirdiği istihbarat çalışmaları sonrası Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen operasyonda Sofi Nurettin kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, söz konusu teröristin PKK'nın Suriye sorumlusu olduğunun altını çizdi.

Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Milli İstihbarat Başkanlığımız uzun süre yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediğini PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin kod aldı terörist, Irak'ta gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir. PKK'nın silahlı kanadını yürütmüş, daha sonra Suriye kanadının başına geçmiştir. Gara operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesine emirleri verenlerden biri de budur. PKK-YPG'nin Irak'ta ve Suriye'de saklanan teröristlerin ele başlarını etkisiz hale getirene kadar operasyonlarımız sürecektir. Bu ülkeye ihanet eden, kurşun sıkan, vatanımızın bütünlüğüne tehdit oluşturan herkesin aynı akıbetin beklediğini bugün Millete Seslenişte hatırlatıyorum.

Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde suç örgütlerinin ülkemize musallat olmasından çıkarttık. En büyük üzüntümüz ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar küçülen haysiyet fukarası kişilerin olduğunu görmektir. Çetelerle aynı yolda yürümesi karşısında terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye hastalıklarını hortlatma noktasında mesafe alamayacaklar."

PKK'ya büyük darbe: Suriye sorumlusu öldürüldü ile ilgili etiketler PKK terörist Operasyon öldürüldü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.