PKK'ya ağır darbe: KCK Türkiye sorumlusu Sara Aktaş İstanbul'da yakalandı

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın Türkiye sorumlusu Sara Aktaş İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu akşam çok ses getirecek başarılı bir operasyona imza attı. Kanlı Terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması KCK'nın Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Sara Aktaş yakalandı.

OPERASYON YAPILDI

İstanbul İstihbarat ve Terör Şube müdürlüğü ekiplerinin ortak gerçekleştirdiği operasyonda terörist, Atatürk Havalimanı'nda kıskıvrak ele geçirildi. Kelepçelenen KCK'lı şüpheli yoğun güvenlik önlemleri altında ekip aracına bindirildi.

İSTİHBARATIN TAKİBİNDEYDİ

1976 doğumlu Aktaş'ın uzun süredir istihbarat Şube Müdürlüğü'nün takibinde olduğu örgütün şehir yapılanmasının başında görev üstlendiği öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilen Aktaş'ın sorguya alındığı öğrenildi.

Sara Aktaş kimdir?

24 şubat 1976, Iğdır doğumlu olan Sara Aktaş Hacettepe Üniversitesi felsefe bölümü mezunu. 1990 sonrası katıldığı terörist faliyetler nedeniyle Konya ve Sivas Cezaevleri'nde toplam 10 yıl kaldı. 2004'te cezaevinden çıktıktan sonra DTP kadın meclisi çalışmalarına katıldı. Sara Aktaş, 14 nisan 2009'da başlatılan KCK operasyonlatında gözaltına alınarak tutuklandı. KCK Ana Davası'nda tutuklu yargılanan Sara Aktaş, Temmuz 2014'te Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişti.

PKK'ya ağır darbe: KCK Türkiye sorumlusu Sara Aktaş İstanbul'da yakalandı ile ilgili etiketler PKK emniyet KCK Sara Aktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.