PKK/PYD'nin DAEŞ'le olan karanlık ilişkisi belgelerle ortaya çıktı! 

PKK/PYD terör örgütünün DAEŞ ile olan kirli ilişkileri bir bir ortaya döküldü. İngiliz The Guardian, belgeleri ortaya çıkardı ve çarpıcı gerçekleri su yüzüne çıkardı.

Suriye’de faaliyet gösterdikleri dönemde sık sık birliği yapmalarıyla gündeme gelen kanlı terör örgütü PKK/YPG ile DEAŞ arasındaki ittifak, bu kez İngiliz basınına yansıdı.

The Guardian, ulaştığı tanık ve belgelerde, teröristlerin para karşılığı serbest bırakıldığını açıkladı. Daha önce de defalarca kez gündeme gelen, terör örgütü PKK/YPG çatısı altında faaliyet gösteren Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile DEAŞ arasındaki ittifak, bu kez İngiliz basınına konu oldu.

TANIKLAR KONUŞTU

PKK/YPG terör örgütü güdümü altında bulunan Suriye'nin kuzeydoğusundaki El Hol Kampı'nda tutuklu bulunan DEAŞ mensuplarının, YPG terör üyeleri ile çeşitli anlaşmalar sağladığı ortaya çıkmıştı. SDG tarafından sağlanan anlaşmada, kampta bulunan DEAŞ'lıların üç ay süreyle eğitime tabi tutulmasının ardından eğitimi bitirmeyi takip eden üç yılda SDG bünyesinde faaliyet göstereceği bilgileri kanıtlanmıştı.

Teslim olan teröristlerin itiraflarıyla gündeme gelen bu kirli ittifak, bu kez de İngiliz basını tarafından gündeme getirildi.

İngiliz The Guardian, hazırladığı özel dosyada Suriye'de terör örgütlerinin iş birliğini manşete taşıdı.

The Guardian'a konuşan iki eski DEAŞ mensubu, SDG tarafından kontrol edilen hapishanelerdeki rüşvet skandalını anlattı.

TERÖRİSTLER 8 BİN DOLAR KARŞILIĞI SERBEST BIRAKILDI

Verilen ifadelere göre kuzeydoğu Suriye'deki hapishanelerde tutulan 10 bini aşkın DEAŞ mensubunun, para karşılığı salıverildikleri öğrenildi.

Resmi belgelere dayanan ifadelere göre SDG, tutuklu bulunan DEAŞ'lı teröristlerin herhangi bir yargılama olmaksızın serbest bırakılması karşılığında DEAŞ'tan para aldı.

 

Kaynak: Sabah, The Guardian

PKK/PYD'nin DAEŞ'le olan karanlık ilişkisi belgelerle ortaya çıktı!  ile ilgili etiketler PKK PYD DEAŞ terör DAEŞ IŞİD iş birliği birliği işbirliği ittifak guardian belge
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.