PKK/PYD'li terörist: CHP bize kur yapıyor ve bu bizi umutlandırıyor!

Al - Monitor'de yayınlanan bir röportaj sırasında, PKK'lı bir terörist lideri olan Mazlum Kobani ismindeki şahıs, çarpıcı ifadeler kullandı. Skandal röportajın özellikle CHP ile ilgili olan kısmı ise dikkat çekici. Terörist, CHP'nin kendilerine kur yaptığını, uluslararası güçlerden destek aldığını ve 'kendilerine umut verdiğini' söyledi. Ayrıca CHP'den bir heyeti de davet etmeyi düşünebileceklerini belirtti: 'Neden olmasın?'

Al Monitor'e konuşan ve Mazlum Kobani ismini kulanan PKK/PYD terör örgütünün sözde 'komutanlarından' olan bir teröristin CHP için söyledikleri, çarpıcı ve hangi partiyi desteklerse desteklesin her Türk vatandaşı için utanç verici olması bir yana, olası bir CHP yönetimindeki bir Türkiye'ye dair birinci ağızdan bazı vizyonlar sunmakta. 

Röportaj sırasında, Al-Monitor muhabirinin, teröriste özellikle CHP'nin Suriye ve Irak tezkeresine 'hayır' demesi hakkındaki düşüncelerinin sorulmasının üzerine terörist, CHP'nin Kürtlere 'kur yaptığını', uluslararası güçlerin Türkiye'ye karşı direnişinin CHP'yi güçlendirdiğini ve CHP'nin girdiği yeni yolun 'kendilerine umut verdiğini' ifade etti. Ayrıca bir CHP heyetini davet edebileceklerini belirtti. 

İşte yukarıda bahsedilen, Al-Monitor'de yayınlanan skandal röportajın CHP ile ilgili kısmının çevirisi:

 

Al-Monitor: Bu arada Türkiye'de oldukça önemli bir şey oldu. Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi CHP, Kürtlerle diyalog başlattı ve 2019 yerel seçimlerinde de tanık olunduğu üzere, Kürtlerle fiili bir ittifak kurdu. Geçen ay CHP, Irak Kürdistanı'na bir ilk olarak düzeyli bir heyet gönderdi. Ve daha yakın zamanda, hükümetin parlamentodaki Türk kuvvetlerinin iki yıl daha Suriye ve Irak'ta konuşlandırılmasına izin veren önergesine karşı oy kullandı. Bu başka bir ilk.

Terör örgütü PKK/PYD sözde komutanı M.K: Bu yasaya ilk seferinde karşı çıktıkları doğru. Erdoğan'ın etrafındakilerin fikir birliği kayboluyor. AKP ile aşırı sağcı Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ittifak da zayıflıyor. Bu unsurlar, uluslararası güçlerin, Suriye'ye olası bir Türk operasyonuna karşı sergilediği direnişle birleşince CHP'yi cesaretlendirecektir. Aynı zamanda, CHP önümüzdeki seçimlere yatırım yapıyor.

Al-Monitor: Kürtlere kur yapmaya çalıştığını mı söylüyorsunuz?

Terör örgütü PKK/PYD sözde komutanı M.K.: Evet ama her halükarda bu olumlu bir sinyal ve önemli bir adım. Ve CHP bu şekilde hareket ediyorsa, bu Türkiye'nin iç dengelerinin değiştiğini gösterir. Ve bu bize umut veriyor.

Al-Monitor: Bir CHP heyetini Rojava'ya davet etmek ister misiniz?

Terör örgütü PKK/PYD sözde komutanı M.K.: Neden olmasın? Olumlu bir şey olurdu.

PKK/PYD'li terörist: CHP bize kur yapıyor ve bu bizi umutlandırıyor! ile ilgili etiketler PKK PYD CHP mazlum kobane umutlandırıyor kur yapıyor davet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.