PKK/PYD açıklama yaptı! Bir değil 2 helikopter düştü, 9 terörist öldü! Koalisyon Güçleri: "Helikopterler bize ait değil!"

Irak’ın Duhok Şehri’n de düşen Eurocopter AS350 tipi helikopter ve içindekilerin kimliklerinin belli olduğu öğrenildi.PKK/PYD yaptığı açıklamada düşen helikopter sayısının 2 olduğu ve öldüğünü duyurdu.Yapılan açıklamada “İki helikopterde bulunanların Süleymaniye’ye eğitim ve güç değişimi için gittiği ifade edildi.Öte yandan Koalisyon Güçleri de yaptığı açıklamada iki helikopterin kendilerine ait olmadığını söylediği öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak’ta düşen helikopter ve içinde bulunanların kimlikleri ile ilgili bilinmeyenlerin bir kısmı ortaya çıktı. Bölücü terör örgütü PKK/PYD’ Duhok’ta düşen helikopterle ilgili sessizliğini bozdu.

PKK/PYD AÇIKLAMA YAPTI!

Bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD, düşen helikoptere ilişkin bir açıklama yaptı.

PKK/PYD açıklama yaptı! Bir değil 2 helikopter düştü, 9 terörist öldü! Koalisyon Güçleri: "Helikopterler bize ait değil!"

DUHOK’TA BİR DEĞİL 2 HELİKOPTER DÜŞTÜ!

Örgüt tarafından yapılan açıklamada “Süleymaniye’ye eğitim ve güç değişimi için giden iki helikopterlerin düştüğü” ve 9 sözde savaşçılarının hayatını kaybettiği kaydedildi.

PKK/PYD açıklama yaptı! Bir değil 2 helikopter düştü, 9 terörist öldü! Koalisyon Güçleri: "Helikopterler bize ait değil!" - Resim : 2


AÇIKLAMADA "IŞID İLE MÜCADELE FAALİYETİ “DETAYI DİKKATİ ÇEKTİ!

Terör örgütünün yaptığı açıklamada düşen helikopterlerde bulunanların, ŞİD ile mücadele eden birim olarak gösterildiği görüldü. Açıklamada IŞİD hücreleriyle mücadele faaliyet ve çalışmaları kapsamında,sözde Terörle Mücadele Güçleri (YAT) birliklerinden bir grubun, güvenlik uzmanlığı alışverişinde bulunmak üzere helikopterler ile Süleymaniye kentine,15 Mart akşamı hareket ettiği belirtildi. Açıklamada 15 Mart  akşamı Süleymaniye’ye doğru hareket halindeki iki helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle düşmesi sonucu sözde YAT Genel Komutanı Şervan Kobani ile beraberindeki 9 kişinin öldükleri savaşçımız ifade edildi.

İKİNCİ HELİKOPTERİN NEREDE DÜŞTÜĞÜ YER AÇIKLANMADI!

Terör örgütünün açıklamasının devamında Duhok’un Çemanke nahiyesindeki helikopter dışında düştüğü belirtilen ikinci helikopterin ise nerede düştüğüne ilişkin ayrıntı vermemesi dikkat çekti. Açıklamanın son bölümünde ise düşen helikopterlerdeki teröristlerin kimlik bilgileri hakkında da detaylı bilgi verilmezken, ailelerine baş sağlığı dilendi.Yine cenazelerin resmi olarak alınması ve memleketlerinde toprağa verilmesi için ailelerin Erbil hükümeti ile işbirliği yapması çağrısı yapıldı. Öte yandan Duhok'ta düşen helikopterdeki ölen 9 PKK'lıdan birinin YPG'nin üst düzey ismi Mazlum Kobani’nin yeğeni Abdo Mustafa Abdi isimli Şervan Abdi(Kobani) olduğu anlaşılmıştı.

"HELİKOPTER KOALİSYONA AİT DEĞİL"

ABD öncülüğündeki DAEŞ'le mücadele koalisyonu sözcüsü Yüzbaşı Kevin Livingston, "Helikopter koalisyona ait değil ve DAEŞ ile mücadele operasyonlarının bir parçası değil." dedi.

Söz konusu helikopterin nereden nereye gittiğine yönelik soruya ise Livingston, "Koalisyon o hava aracını takip etmiyordu ve açık kaynaklarda yazılanların dışında elimizde ek veri yok." yanıtını verdi.

PKK/PYD açıklama yaptı! Bir değil 2 helikopter düştü, 9 terörist öldü! Koalisyon Güçleri: "Helikopterler bize ait değil!" ile ilgili etiketler Irak PYD PKK
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.