PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili MİT’ten kritik açıklama! Terör kamburunu atan Türkiye dünya siyasetine çok daha güçlü bir aktör olarak çıkacak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çatısı altında görev yapan Milli İstihbarat Akademisi, PKK’nın silah bırakma kararı sonrası çok önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin küresel alanda çok daha güçlü bir aktör olacağının altı çizildi. İşte detaylar...

Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, sosyal medya hesabından terör örgütü PKK’nın silah bırakması konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili MİT’ten kritik açıklama! Terör kamburunu atan Türkiye dünya siyasetine çok daha güçlü bir aktör olarak çıkacak

“Terör Örgütünün silah bırakma ve fesih kararı, Türkiye’nin 40 yılı aşkın süredir devam eden terörle mücadele serüveninde en önemli dönüm noktasıdır” diyen Prof. Dr. Köse, Türkiye’nin on yılardır ayağına bağ olan ve kardeşlik iklimini zehirleyen çok önemli bir badirenin geride bırakıldığını ve yeni bir döneme yelken açılacağını yazdı.

Köse, “Türkiye’de güçlenecek olan barış ve güvenlik iklimi tüm bölgede istikrarın yeniden oluşmasına katkı sağlayacaktır. Fedakarlıkları ve kahramanlıkları ile ülkemizi bölünmekten kurtaran şehitlerimiz ve şehit yakınları ile çok kıymetli gazilerimiz bu sürecin en önemli kahramanlarıdır. Onların fedakarlıkları ülkemizin zor dönemlerde bir arada tutulmasını sağlamıştır” dedi.

Bu sürecin başarılı yönetilmesi için devlet yönetimine teşekkür eden Köse, şöyle devam etti:

“Terörsüz Türkiye süreci başarılı olabilmesi için gece gündüz çaba harcayan, çok büyük riskler alan ve fedakarlıklar yapan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Devlet Bahçeli, MİT Başkanımız Sayın İbrahim Kalın ve tüm Devlet ve Hükümet yekililerine ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederiz. Şüphesiz bu aşama on yıllara sari bir mücadele zemini üzerinde yeşermiştir.”

YENİ AŞAMAYA İLERLİYORUZ

Türkiye’de artık silahların gölgesinde siyaset yapma döneminin sona erdiğini ve Tükiye’nin demokratik olgunluğu açısından da yeni bir aşamaya doğru ilerlemenin başladığını vurgulayan Köse, “Sürecin yeni aşamaları yeni meydan okumaları da beraberinde getirecektir. Ancak sürecin ardındaki siyasi irade, devlet garantisi ve toplumsal destek bu meydan okumaların üstesinden gelmemizi sağlayacaktır. Şüphesiz bu sürecin meyvelerini vermesi zaman alacaktır, süreçte iniş çıkışlar da olabilir. Süreci bozmaya, sabote etmeye çalışan iç ve dış mihraklar da olacaktır. Ancak üzerinde mutabık kalınan istikamet ve barış ve istikrar vizyonu, 86 milyonun arzu ettiği huzur ve refah ortamına yakınlaştıracak çıkış yoludur. Barışın kaybedeni olmaz” diye yazdı.

Köse, elde edilen bu başarının dünyada da etkisi olacağını vurguladı. Köse, “Sırtından terör kamburunu atmış ve iç cepheyi güçlendirerek “Büyük Türkiye Uzlaşısına” erişmiş bir Türkiye aynı zamanda dünya siyasetine çok daha güçlü ve dirençli bir aktör olarak çıkacaktır. Yeni dönemin Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Milli İstihbarat Akademisi’nin görevleri nedir?

9 Şubat 2023 tarihinde kuruluşu gerçekleşen Millî İstihbarat Akademisi, 6 Ocak 2024 tarihi itibarıyla faaliyetlerine başladı.

Millî İstihbarat Akademisi; istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarında lisansüstü eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleri yürüterek Türkiye’de istihbarat alanının bir bilim dalı olarak yerleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sunmayı hedeflemektedir. Akademi aynı zamanda Türkiye’nin istihbarat ve güvenlik alanındaki iddiasını güçlendirmeyi ve Türkiye’nin bu alandaki deneyiminin kavramsallaştırılmasına katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Millî İstihbarat Akademisi bünyesindeki enstitülerde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, üniversitelerin en az dört yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve Akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecektir. Bu programlarda eğitim gören öğrenciler istihbarat, güvenlik, strateji, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zekâ ile veri analitiği ve benzeri alanlarda çalışmalarını yürütebileceklerdir.

Akademinin temel faaliyet alanlarından bir diğeri ise bilimsel araştırmalar yapmak ve Ar-Ge projeleri geliştirmek ve yürütmektir. Türkiye’nin stratejik önceliklerini ve hedeflerini göz önünde bulundurarak istihbarat ve güvenlik alanlarında araştırmalar yapılması ve projeler üretilmesi, bu alanlarda çalışan akademisyenler ile uygulayıcıların ortak bir platformda buluşmasını sağlayacak nitelikte ulusal ve uluslararası düzeylerde çalıştay, seminer, konferans, kongre gibi organizasyonların düzenlenmesi hedeflenmektedir.

GÜNÜN VİDEOSU

İran, MOSSAD ajanlarına düzenlediği operasyonun görüntülerini paylaştı

İsrail'in, İran'ın başkenti Tahran'a başlattığı saldırılar sonrası iki ülkenin karşılıklı saldırıları devam ederken, İran güvenlik güçlerinin Tahran’da MOSSAD ajanlarına düzenlediği operasyondan görüntüler paylaşıldı.