PKK'lılara İHA/Drone eğitimi ortaya çıktı, panikle Türkiye'yi suçladılar

Süleymaniye’de bulunan Arbat Havalimanı’nda 18 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. SüperHaber, bölgeye iyi bilen yerel kaynaklara ulaştı. Bu kaynakların aktardığı bilgiye göre, metruk bina, KYB tarafından ileri seviyede İHA üretim ve eğitim laboratuvarı haline dönüştürülmüş. Ve bu eğitim laboratuvarda PKK militanlarına İHA/Drone kullanma konusunda ileri seviye eğitim verilmekteydi.

Ceyhun Bozkurt
Ceyhun Bozkurt

CEYHUN BOZKURT-SÜPERHABER ÖZEL

Irak'ın Süleymaniye kentinde bulunan ve resmi-sivil uçuşlara kapalı Arbat Havalimanı'nda depoya benzeyen metruk bir binada gerçekleşen patlamade, yerel medyada yer alan bilgilere göre 3 KYB'li öldü.

Patlama sonrasında başta Irak'taki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yandaşları ve terör örgütü PKK mensupları olmak üzere Türkiye'ye yönelik suçlamalar yapıldı.

KYB (Onların diliyle YNK) Başkanı Bafıl Talabani patlama sonrasında iç soruşturma başlattığını duyurdu.

Irak Savunma Bakanlığı da saldırıyı düzenleyen SiHA’nın Türkiye'den Irak'a giriş yaptığını iddia etti.

Türkiye'de yetkili makamlar, yaptıkları açıklamayla bu iddiaları reddetti. En kapsamlı açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık açıklamasında, konuyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"Süleymaniye’de bulunan Arbat Havalimanı’nda 18 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili gelişmeler dikkat çekicidir.

Patlama esnasında, KYB’ye bağlı “Terörle Mücadele Grubu” mensuplarının PKK/YPG’li teröristlerle birlikte talim yapmakta oldukları anlaşılmaktadır.

Yaşanan bu son olayla, terör örgütünün halkını adeta rehin aldığı Süleymaniye’ye yönelik tedbirlerimizin ne denli isabetli olduğu da bir kez daha teyit edilmiştir."

PKK'LILARA DRONE/İHA EĞİTİMİ

SüperHaber, bölgeye iyi bilen yerel kaynaklara ulaştı. Bu kaynakların aktardığı bilgiye göre, metruk bina, KYB tarafından ileri seviyede İHA üretim ve eğitim laboratuvarı haline dönüştürülmüştü. Ve bu eğitim laboratuvarda bir haftadır çok yoğun bir şekilde KYB terörle mücadele teknik ekibi tarafından PKK terör örgütü militanlarına İHA/Drone kullanma konusunda ileri seviye eğitim verilmekteydi. Bu eğitimlerin ana hedefi ise Türk Ordusu’nun sınır hattı ve operasyon bölgelerindeki varlığı.

Patlama sonrasında doğrudan Türkiye'nin hedef alınması, "Terör örgütüyle ilişkinin bir kez daha açığa çıkmasının verdiği panik" olarak açıklanıyor.

Hatırlanacağı üzere Irak'ın Süleymaniye kentindeki Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nda geçtiğimiz aylarda da bir patlamada meydana gelmiş, KCK/PKK terör örgütünün Suriye uzantısı SDG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin'in dronelar tarafından hedef alındığı iddia edilmişti.

Yine bir helikopter 15 Mart 2023 gecesi Irak kuzeyindeki Duhok şehri civarında düşmüş, Barzani'ye bağlı peşmergeler helikopterdekilerin PKK/PYD terör örgütü mensupları olduğunu açıklamıştı. Daha sonra yapılan araştırmalar neticesinde helikopterin ABD-Fransa işbirbirliğiyle KYB üzerinden PKK/PYD terör örgütüne verildiği anlaşılmıştı.

PKK'lılara İHA/Drone eğitimi ortaya çıktı, panikle Türkiye'yi suçladılar ile ilgili etiketler PKK SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.